Με την αίγλη του παρελθόντος θα διεξαχθούν τα «Βενιζέλεια»

 Νίκη Μηλιαράκη   14:04 11-05-2021  

Με την αίγλη του παρελθόντος θα διεξαχθούν τα «Βενιζέλεια»


Η αγωνιστική χρονιά στον ανοικτό στίβο άνοιξε επίσημα το περασμένο σαββατοκύριακο στην Κρήτη με τη διεξαγωγή των «Κνώσειων» και των αγώνων «Μάχη της Κρήτης» σε Ηράκλειο και Χανιά αντίστοιχα.

Ακολουθούν το προσεχές σαββατοκύριακο τα Διασυλλογικά πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών, όμως από το αγωνιστικό καλεντάρι του Μαΐου ξεχωρίζουν τα «Βενιζέλεια». Η διοργάνωση ήταν αρχικά να μη διεξαχθεί λόγω των οικονομικών δυσχερειών που υπάρχουν όμως τελικά βρέθηκε η λύση και το διεθνές μίτινγκ θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 30 Μαΐου με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και αθλητριών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Πρόκειται εξάλλου για αγώνες που συμπεριλαμβάνονται στο ranking της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλο κίνητρο.

Κατά την παρουσία της στο Ηράκλειο, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σοφία Σακοράφα ζήτησε τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης για τη διεξαγωγή των «Βενιζέλειων» και ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει. Το ίδιο έγινε και με το Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης. Οπότε ο σχεδιασμός των αγώνων συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς καθώς πρόθεση των διοργανωτών είναι να έχει την αίγλη του παρελθόντος και να συμμετάσχουν σε αυτούς κορυφαίοι αθλητές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Αναλυτικά, το αγωνιστικό καλεντάρι της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης για τον μήνα Μάιο και Ιούνιο:

ΜΑΪΟΣ

-Σάββατο 15 και Κυριακή 16: Διασυλλογικοί Αγώνες Ανδρών-Γυναικών

Ηράκλειο και Χανιά

-Κυριακή 16: Διασυλλογικοί Αγώνες Ατομικών Αγωνισμάτων Κ16 

Ηράκλειο και Χανιά

-Σάββατο 22: Διασυλλογικοί Αγώνες 

Ηράκλειο και Χανιά

-Κυριακή 30: Διεθνές μίτνγκ Στίβου «Βενιζέλεια» – Χανιά

ΙΟΥΝΙΟΣ:

-Σάββατο 12: Διασυλλογικοί Αγώνες Κ18 

Ηράκλειο και Χανιά