Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η γιορτή των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων στη Λήμνο (Vid)

 Runbeat Team   18:20 08-10-2022  

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η γιορτή των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων στη Λήμνο (Vid)


Η επιστροφή των αγώνων στο νησί συνέπεσε με τον εορτασμό της απελευθέρωσης του νησιού και μια σειρά εκδηλώσεων που γίνονται κάθε χρόνο. Μια από αυτές είναι η παρέλαση, από την οποία δε θα μπορούσαν να λείπουν τα σωματεία που μετέχουν στη διοργάνωση. Το… ποτάμι των αθλητών και αθλητριών από 31 σωματεία 18 νησιών του Αιγαίου, έδωσε μία επιπλέον νότα αισιοδοξίας στην έτσι κι αλλιώς γιορτινή ημέρα. Αθλητές και αθλήτριες κρατώντας στα χέρια τους τις σημαίες των σωματείων τους παρέλασαν για να γιορτάσουν με τους υπόλοιπους νησιώτες την απελευθέρωση του νησιού από τους Τούρκους.

 

Μαζί τους παρέλασε και η σημαία του ΣΕΓΑΣ, την οποία κράτησαν μεταξύ άλλων ο πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων και αθλητής του Πανναξιακού Ανδρέας Δημητράκης και η αθλήτρια από την Κάλυμνο, Μαρία Μαγκούλια, που αγωνίζεται με τα χρώματα του ΑΟ Καζώνης – Κάλυμνος 2000. Από την παρέλαση δε θα μπορούσε να απουσιάζει η ομάδα του νησιού, ΑΟ Ηφαιστία.

Οι μικροί αθλητές και αθλήτριες του σωματείου έστειλαν τα δικά τους μηνύματα με τα πλακάτ που κρατούσαν όπως ¨νίκη είναι η συμμετοχή”, “σεβασμός στον αντίπαλο” και “ευ αγωνίζεσθαι” κι έδειξαν πως ο αθλητισμός δεν αποβλέπει μόνο στην βελτίωση των επιδόσεων και τη νίκη, αλλά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα εκπροσώπησε την Ομοσπονδία στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Λήμνου και αφού κατέθεσε στεφάνι παρακολούθησε την παρέλαση.