Με υψηλούς στόχους στο Lievin και φέτος ο Jakob Ingebrigtsen

 Runbeat Team   9:33 12-01-2022  

Με υψηλούς στόχους στο Lievin και φέτος ο Jakob Ingebrigtsen


Στις 17 Φεβρουαρίου θα κάνει ντεμπούτο στον κλειστό στίβο ο Jakob Ingebrigtsen καθώς θα αγωνιστεί στο μίτινγκ Hauts-de-France Pas-de-Calais που θα διεξαχθεί στο Lievin.

Πέρυσι, ο 21χρονος Ολυμπιονίκης είχε άνοιξε τη σεζόν με νίκη στο Lievin, σημειώνοντας μάλιστα ευρωπαϊκό ρεκόρ στα 1500μ. με χρόνο 3:31.80.

 

Αυτή η επίδοση τον έφερε πέμπτο στην παγκόσμια λίστα όλων των εποχών, μόλις 0,76 από το παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου που ανήκει στον Samuel Tefera από το 2019.

Ο Ingebrigtsen κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που πραγματοποιήθηκε στο Τορούν, στα 1500μ και στα 3000μ, ενώ εξίσου εντυπωσιακή ήταν η σεζόν και στον ανοικτό στίβο καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνας στα 1500μ. Τελευταία του επιτυχία ήταν η ανάδειξή του ως πρωταθλητής Ευρώπης στο cross country.

Μαζί με τον Jakob θα αγωνιστεί και ο αδελφός του Filip στο μίτινγκ Hauts-de-France Pas-de-Calais, ενώ παρούσα θα είναι και η περυσινή νικήτρια των 1500μ.  Gudaf Tsegay, η οποία είχε σημειώσει και παγκόσμιο ρεκόρ στο συγκεκριμένο μίτινγκ. Η πρωταθλήτρια από την Αιθιοπία θα αγωνιστεί στο μίλι. Άλλοι αθλητές που έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους είναι ο Ολυμπιονίκης στα 100μ., Marcell Jacobs. Ο Ιταλός σπρίντερ πέτυχε την πρώτη του νίκη για το 2021 στη γαλλική πόλη, κερδίζοντας τα 60μ σε 6,54.