Μεγάλες μάχες αναμένεται να γίνουν στο Diamond League του Όσλο

 Runbeat Team   14:01 16-04-2023  

Μεγάλες μάχες αναμένεται να γίνουν στο Diamond League του Όσλο


Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η 5η συνάντηση της Wanda Diamond League που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 15 Ιουνίου στο Όσλο.

Εκτός από την παρουσία των παγκόσμιων ρέκορντμαν στα 400μ. Wayde van Niekerk, στα 400μ. εμπ. Karsten Warholm και στα 1500μ., Jakob Ingebrigtsen, το παρών θα δώσουν και άλλοι σπουδαίοι αθλητές και σπουδαίες αθλήτριες.

Ξεχωριστή αναμένεται η μάχη ανάμεσα στη δύο φορές Ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια της δισκοβολίας, Sandra Perkovic και της επίσης Ολυμπιονίκη Valarie Allman. Η συνάντησή τους αναμένεται να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις καθώς και οι δύο έχουν μάθει να κερδίζουν.

 

Η Perkovic κέρδισε έξι συνεχόμενους τίτλους Diamond League από το 2012 έως και το 2017, ενώ η Allman έχει νικήσει τις δύο τελευταίες διοργανώσεις και δείχνει ότι είναι το μέλλον του αγωνίσματος.  Η μοναδική ήττα που υπέστη το 2022 ήταν στο Όσλο από την Perkovic. Όπως καταλαβαίνει κανείς αυτό το γεγονός μεγαλώνει το ενδιαφέρον.

Πέραν των δύο παραπάνω θα αγωνιστούν επίσης πολλά μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας δισκοβολίας, όπως η Kristin Pudenz, η Jorinde van Klinken, η Claudine Vita, η Liliana Ca.

Σε άλλα αγωνίσματα παρόντες θα είναι ο Sondre Guttormsen και ο αδελφός του Simen στο άλμα επί κοντώ όπως και ο Pal Haugen Lillefosse, ενώ η Karoline Bjerkeli Grovdal θα αγωνιστεί στα 3000μ.