Μεγάλη νικήτρια η Niyonsaba στο Diamond League της Ζυρίχης στα 5χλμ

 Runbeat Team   8:19 09-09-2021  

Μεγάλη νικήτρια η Niyonsaba στο Diamond League της Ζυρίχης στα 5χλμ


Η τακτική έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των 5.000μ. γυναικών στο Diamond League της Ζυρίχης χθες το βράδυ, όπου τελικά μεγάλη νικήτρια αναδείχτηκε η Francine Niyonsaba κατακτώντας το πρώτο της «διαμάντι». Στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά έξω από το στάδιο και συγκεκριμένα με θέα τη λίμνη της πόλης, η νεαρή πρωταθλήτρια από το Μπουρούντι έδειξε ότι ήρθε για να μείνει. Πέντε ημέρες μετά τη νίκη της στον αντίστοιχο αγώνα στις Βρυξέλλες, όπου σημείωσε Εθνικό ρεκόρ με χρόνο 14:25.34, η Niyonsaba έκοψε και πάλι πρώτη το νήμα με χρόνο 14:28.98, ενώ πίσω της τερμάτισε η Hellen Obiri με χρόνο 14:29.68.

Η εξέλιξη του αγώνα ήταν συγκλονιστική καθώς αρχικά την κούρσα κλήθηκε να οδηγήσει η Κενυάτισσα «ασημένια» Παγκόσμια πρωταθλήτρια, Margaret Chelimo Kipkemboi. Η Obiri ήταν στο προσκήνιο στα 3.000μ., τα οποία πέρασε σε 5:46.08, πριν η Ejgayehu Taye από την Αιθιοπία πάρει την πρωτοπορία στο τελευταίο χιλιόμετρο. Αυτό το γκρουπ ηγούνταν μέχρι που η Niyonsaba έκανε την επίθεσή της στον τελευταίο γύρο από τους εννέα που πραγματοποιήθηκαν συνολικά. Περνώντας έξω από την Όπερα, η Niyonsaba έκανε την επίθεσή της και νιώθοντας πίσω της την Obiri άντεξε στην πίεση και έφτασε καθαρά πρώτη στη γραμμή του τερματισμού.

Να υπενθυμίσουμε ότι για την Odiri αυτός ήταν ο τελευταίος της αγώνας στα 5χλμ καθώς αποφάσισε να αφοσιωθεί στον ημιμαραθώνιο και τα 10χλμ. «Δεν είμαι απογοητευμένη. Είναι αρκετά χαρούμενη. Αυτός ο αγώνας ήταν σαν πρωτάθλημα, ήταν μία νέα εμπειρία και δεν ξέραμε που έπρεπε να αρχίσουμε να ανεβάζουμε και που να κατεβάζουμε ρυθμό. Ήταν μία μοναδική στιγμή για μένα», τόνισε η Hellen Obiri.

Στην 3η θέση τερμάτισε η Taye με χρόνο 14:30.30, ενώ ακολούθησαν η Kipkemboi με 14:31.18 και η Eva Cherono με 14:36.88.