Μεγάλη συμμετοχή στο μίτινγκ στίβου στη μνήμη του Κώστα Σπανίδη  

 Runbeat Team   13:19 25-05-2021  

Μεγάλη συμμετοχή στο μίτινγκ στίβου στη μνήμη του Κώστα Σπανίδη  


Ένα ακόμη σημαντικό μίτινγκ στίβου διοργανώνεται αύριο Τετάρτη 26/5 στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή σημαντικών Ελλήνων αθλητών και αθλητριών. Τους αγώνες που είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Κώστα Σπανίδη που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του Καυτανζογλείου Σταδίου.

Κυρίως θα διεξαχθούν αγωνίσματα ρίψεων, αλλά το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει και δρομικά αγωνίσματα, αλλά και άλματα.

Μεταξύ των αθλητριών και των αθλητών που θα πάρουν μέρος είναι οι Κυριάκος Ζώτος (20.25μ), Οδυσσέας Μουζενίδης (19.92μ), Τάσος Λατιφλάρι (19.46μ) που έχουν τις καλύτερες επιδόσεις φέτος στη σφαιροβολία, ο Γιώργος Χτιστακάκος στον ακοντισμό, οι Θεόδωρος Ζιώγας, Νίκος Πολυχρονίου και Παναγιώτης Κορακίδης στη σφυροβολία Κ20 όπου οι δύο τελευταίοι έχουν ήδη το όριο για τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκο και στο Παγκόσμιο της κατηγορίας τους. 

Στις γυναίκες θα πάρουν μέρος η Ηλιάνα Κοροσίδου (σφυροβολία) που δείχνει σταθερότητα φέτος στις μεγάλες βολές μετά τα 65.64μ που πέτυχε στην Τρίπολη το προηγούμενο Σάββατο, στον ακοντισμό η Ελίνα Τζένγκο, η Αναστασία Ντραγκομίροβα στη σφαιροβολία οι αθλήτριες που έχουν το όριο για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Κ20, η Σοφία Καϊσίδη στη σφαιροβολία, η Στέλλα Κοσμίδου στη σφυροβολία.   

Στα άλλα αγωνίσματα του προγράμματος δυνατή κούρσα στα 400μ ανδρών αναμένεται με τους Μιχάλη Παππά, Γιώργο Λαμπρόπουλο και Χρήστο Κοτίτσα (και 800μ), στα 110μ εμπόδια Μιχάλης Κιάφας και Ηλίας Τοτολίδης ο οποίος θα επιδιώξει να πάρει την πρόκριση για το ευρωπαϊκό Κ23 14.50 όριο, 14.60 η επίδοσή του), Γιάννης Ρίζος, Στέφανος Τσολακίδης και Κώστας Κεφαλίδης στο επί κοντώ.

Στα 100μ των γυναικών αναμένεται δυνατός αγώνας με τη συμμετοχή της Μαρίας Γάτου, Πολυνίκης Εμμανουηλίδου και Κυριακής Σαμάνη η οποί θα αγωνιστεί και στα 100 εμπόδια όπου θα συμμετάσχει και η Πασχαλίνα Παπαδοπούλου και η Ευαγγελία Γαλένη σε μήκος και τριπλούν.