Μεταβατική χρονιά το 2022 για την Κατερίνα Στεφανίδη-Οι πρωταγωνίστριες του επί κοντώ

 Runbeat Team   14:07 01-01-2023  

Μεταβατική χρονιά το 2022 για την Κατερίνα Στεφανίδη-Οι πρωταγωνίστριες του επί κοντώ


Για την Κατερίνα Στεφανίδη το 2022 δεν επεφύλαξε κάποιο μετάλλιο, ωστόσο, της έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστεί στις μεγάλες διοργανώσεις της χρονιάς και κυρίως να ολοκληρώσει τη σεζόν χωρίς τραυματισμούς.

Μετά την 6η θέση στο Diamond League η ίδια είχε αναφέρει χαρακτηριστικά… «και κάπου εδώ τελειώνει η σεζόν του 2022. Ευχαριστημένη, κουρασμένη αλλά πραγματικά χαρούμενη να τελειώνω μια χρόνια χωρίς τραυματισμούς για πρώτη φορά από το 2018. Ήταν σημαντικό για εμάς να κάνουμε ένα βήμα πίσω προπονητικά φέτος και να αφήσουμε το σώμα μου να ηρεμήσει καθώς έχουν προηγηθεί πολλά συνεχόμενα δύσκολα χρόνια».

 

Με την Στεφανίδη να κάνει ουσιαστικά συντήρηση δυνάμεων, πρωταγωνίστριες μέσα στο 2022 στο επί κοντώ γυναικών ήταν οι Katie Nageotte και η Sandi Morris.

Η Morris διατήρησε τον παγκόσμιο τίτλο της στον κλειστό στίβο αφήνοντας δεύτερη την  Nageotte και τρίτη την Tina Sutej. Η σειρά άλλαξε κάπως στο Παγκόσμιο του Όρεγκον το καλοκαίρι καθώς η Nageotte ήταν αυτή που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κερδίζοντας την Morris στις καλύτερες προσπάθειες.

Η Morris χρειάστηκε να περάσει τα 4.80 μέτρα στο Βελιγράδι για να κατακτήσει το δεύτερο παγκόσμιο τίτλο της στον κλειστό στίβο, ενώ τερμάτισε σε μία εκ των δύο πρώτων θέσεων στους εννέα τελικούς που συμμετείχε με αποτέλεσμα να είναι δικαίως στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Μετά από μία σειρά τραυματισμών, η Nageotte χρησιμοποίησε την εμπειρία της για να φτάσει στην κορυφή, ενώ στις αξιοσημείωτες παρουσίες ήταν και η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια, Nina Kennedy, η οποία έγινε η πρώτη αθλήτρια που κατακτά μετάλλιο για την  Αυστραλία σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά την Tatiana Grigorieva που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο το 1999.

Η Wilma Murto ξεπέρασε τα 4.85μ., προσθέτοντας 13 εκατοστλα στο ατομικό της ρεκόρ για να κατακτήσει τον τίτλο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ η Anzhelika Sidorova πέτυχε το μεγαλύτερο άλμα της χρονιάς ξεπερνώντας τα 4.91μ. στο Cheboksary.

Οι αθλήτριες που κέρδισαν στις μεγάλες διοργανώσεις του 2022 στο επί κοντώ:

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Katie Nageotte Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Katie Nageotte - ΗΠΑ 4,85μ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Sandi Morris - ΗΠΑ 4,80μ

Αφρικανικό Πρωτάθλημα: Mire Reinstorf -RSA 3,80μ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Wilma Murto - FIN 4,85μ

Πρωτάθλημα NACAC: Alina McDonald - ΗΠΑ 4,50μ

Πρωτάθλημα Ωκεανίας: Olivia McTaggart - NZL 4,50μ

Αγώνες Commonwealth: Nina Kennedy - AUS 4,60μ

Wanda Diamond League: Nina Kennedy - AUS 4,81m

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20: Hana Moll - ΗΠΑ 4,35μ