Μικροτραυματισμοί για Κυριακοπούλου και Δουβαλίδη

 Runbeat Team   18:30 04-02-2021  

Μικροτραυματισμοί για Κυριακοπούλου και Δουβαλίδη


Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η προετοιμασία της Νικόλ Κυριακοπούλου και του Κώστα Δουβαλίδη ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί αρχές Μαρτίου στην Πολωνία.

Οι δύο πρωταθλητές αντιμετωπίζουν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών τα οποία τους κρατούν μακριά από την αγωνιστική δράση. Και οι δύο έχουν ρίξει το βάρος στην αποκατάσταση του προβλήματος προκειμένου να είναι έτοιμοι στο Ευρωπαϊκό.

Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ, αισθάνθηκε μία μικρή ενόχληση στο ισχίο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακυρώσει τη συμμετοχή της στο μίτινγκ που θα γίνει στις 6/2 στο Ρουέν όσο και σ’ εκείνο που θα διεξαχθεί στο Λιεβέν στις 9 του ίδιου μήνα.

Η "ασημένια" πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018 υποβλήθηκε σήμερα σε μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχει κάποιος τραυματισμός, για να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτη την προετοιμασία της.

Όσον αφορά στον Κώστα Δουβαλίδη, ακύρωσε τη συμμετοχή του στο αυριανό μίτινγκ στο Μετς καθώς υπέστη θλάση. Ο πρωταθλητής των εμποδίων συνεχίζει σε χαλαρούς ρυθμούς τις προπονήσεις και ευελπιστεί σύντομα να μπορεί να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

Στη δράση Σπανουδάκη και Ζήκος

Την ίδια ώρα, άλλοι δύο Έλληνες πρωταθλητές ετοιμάζονται να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον κλειστό στίβο. Ο λόγος για την Ραφαέλα Σπανουδάκη και τον Κώστα Ζήκο, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σ’ ένα από τα πιο δυνατά μίτινγκ της χειμερινής περιόδου και πιο συγκεκριμένα στο ISTAF του Βερολίνου, το οποίο διεξάγεται αύριο Παρασκευή 5/2.

Η Σπανουδάκη θα διεκδικήσει τη συμμετοχή της στα 60μ. στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Τορούν, όμως για να το κάνει αυτό πρέπει να πιάσει το όριο που είναι 7.40. Ο χρόνος θεωρητικά είναι στις δυνατότητές της καθώς το προσωπικό της ρεκόρ είναι 7.29.

Ίδιος είναι ο στόχος και για τον Κώστα Ζήκο, επίσης στα 60μ. Ο σπρίντερ από τα Τρίκαλα θέλει και φέτος να διεκδικήσει μια θέση στους γρηγορότερους της Ευρώπης και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να κυνηγήσει επιδόσεις κοντά στο ατομικό του 6.62. Τόσο ο Ζήκος όσο και η Σπανουδάκη από το Βερολίνο θα ταξιδέψουν στο Ντόρτμουντ, προκειμένου την Κυριακή να συμμετάσχουν στο μίτινγκ που θα φιλοξενηθεί εκεί. 

Τις αγωνιστικές τους δραστηριότητες θα συνεχίσουν αύριο και οι Τατιάνα Γκούσιν και Παναγιώτα Δόση στο ύψος. Οι δύο αθλήτριες θα συμμετάσχουν στο μίτινγκ που θα γίνει στην πόλη Νεβίζντι με στόχο να βελτιώσουν τα φετινά τους ρεκόρ. Η Γκούσιν έχει κάνει 1,80 μ. στην Μπάνσκα Μπίστριτσα, ενώ η Δόση ξεπέρασε το 1,78 μ. στην Ιταλία. Οι δύο αθλήτριες στη συνέχεια θα συμμετάσχουν σε διοργάνωση στο Κλάντο.