Μίλησε με προπονητές και αθλητές στην Καλαμάτα η Σοφία Σακοράφα για το καμπ αλμάτων

 Runbeat Team   13:07 20-04-2022  

Μίλησε με προπονητές και αθλητές στην Καλαμάτα η Σοφία Σακοράφα για το καμπ αλμάτων


Την Καλαμάτα επισκέφτηκε χθες Μ. Τρίτη 19/4 η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σοφία Σακοράφα με αφορμή το προπονητικό καμπ αλμάτων που διεξάγεται στην πόλη με τη συμμετοχή περίπου 40 αθλητών και αθλητριών από όλη τη χώρα.

Στην Καλαμάτα, η οποία επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο του κλασικού αθλητισμού, βρίσκονται αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου όπως ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, αλλά και ο 4ος Ολυμπιονίκης του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος επανέρχεται δυναμικά μετά τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός Παγκοσμίου.

 

Η κ. Σακοράφα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με εκπροσώπους του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και τον πρόεδρο του Μεσσηνιακού ΓΣ, Δημήτρη Πουλόπουλο, που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο.

Παράλληλα είχε συνάντηση τόσο με τους αθλητές και τις αθλήτριες όσο και με τους προπονητές της. Όπως δήλωσε κατά την επίσκεψή της, «οι αθλητές μας γυμνάζονται πολύ καλά εδώ και αυτό είναι που έχει μεγάλη σημασία. Οι προπονητές των αλμάτων κάνουν τη δουλειά τους και σε αυτό συμβάλει ο Δήμος, ο Μεσσηνιακός και φυσικά η διοίκηση του σταδίου. Ο στόχος μας είναι τα νέα παιδιά να γυμνάζονται παράλληλα με τους κορυφαίους αθλητές μας. Να παρασύρονται από αυτούς.

Φέτος είναι μεγάλη χρονιά με πολλές διοργανώσεις. Στον προγραμματισμό της Ομοσπονδίας υπάρχουν ήδη και οι Ολυμπιακοί του 2024 στο Παρίσι. Χαίρομαι πολύ που είμαι κοντά σας, σας ευχαριστούμε που είστε εδώ. Πιστεύω πως φέτος τα Παπαφλέσσεια θα είναι πολύ δυνατά και θα μας προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις, όπως πολλές φορές συνέβη στο παρελθόν. Ελπίζω να βελτιωθούν μελλοντικά οι υποδομές σε όλη τη χώρα γιατί το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ σημαντικό για την πρόοδο του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδο. Να πω πως χαίρομαι πολύ για τη συνεργασία που έχουμε με τους τοπικούς φορείς σε όλη τη χώρα, μέσα από την οποία καταφέρνουμε να πετύχουμε πολλά πράγματα».

Ο συντονιστής του καμπ αλμάτων, Γιώργος Πομάσκι είπε από την πλευρά του: «Φέτος η ομοσπονδία μας επέλεξε να κάνουν οι αθλητές των αλμάτων κοινή προετοιμασία. Κάθετη προετοιμασία για όλες τις ηλικίες για να αποκτήσουν κοινές γνώσεις και κοινή προπονητική κατεύθυνση. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία για αυτή την απόφαση. Ευχαριστούμε και τον Δήμαρχο για την βοήθεια, μας αγκάλιασαν γέμισαν την αίθουσα με όργανα, καινούργιο ταρτάν, νέο χορτάρι. Με την πολύτιμη βοήθεια τους, κάνουμε πολύ καλή δουλειά και περνάμε όμορφα».

Στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Γιώργος Φάββας, ο οποίος επισήμανε: «Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ αποτελεί σταθερή αξία για την χώρα μας σε αθλητικό και πολιτικό επίπεδο. Μας έχει χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις ως αθλήτρια και με μία σταθερότητα απόψεων στην αυτοδιοίκηση και την πολιτική, αποτελεί παράδειγμα για όλους εμάς που ακολουθούμε από πίσω. Ως Δήμος Καλαμάτας έχουμε κάνει ότι μπορούμε για να βελτιώσουμε τις συνθήκες ώστε να συμβάλουμε στην προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών να κυνηγήσουν τις διακρίσεις τους».

Η Ομοσπονδία επενδύει φέτος στα προπονητικά καμπ, μέσα από τα οποία θεωρεί πως μπορεί να επιτύχει βελτίωση στο προπονητικό σκέλος, αλλά και στην αυτοβελτίωση των αθλητών και αθλητριών όλων των κατηγοριών.

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ συνόδευσαν στην Καλαμάτα η β΄ ειδική γραμματέας της Ομοσπονδίας Βούλα Παχατουρίδου και το μέλος της ΕΠΑΣ, Λούλα Καρατζά.