Μίλτος Τεντόγλου: Έγραψε ιστορία εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου το 2021

 Runbeat Team   12:03 26-12-2021  

Μίλτος Τεντόγλου: Έγραψε ιστορία εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου το 2021


Αναμφισβήτητα ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν το πρόσωπο της χρονιάς στον ελληνικό στίβο καθώς «έλαμψε» σε παγκόσμιο επίπεδο με τις επιδόσεις του στο μήκος.

 

Ο Έλληνας άλτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το έκανε με τέτοιο τρόπο που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ταλέντο η δυναμική του, αλλά και τον απίστευτο χαρακτήρα του. Μέχρι και το τελευταίο του άλμα κατείχε την 4η θέση και όλα έδειχναν ότι θα έμενε εκτός βάθρου. Όπως σε κάθε του αγώνα, όμως, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος και μετά από μία… αέρινη πτήση προσγειώθηκε στα 8.41μ. και στέφθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης στα 23 του χρόνια.


Νωρίτερα μέσα στη χρονιά κατέκτησε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που έγινε στο Τορούν με άλμα στα 8.35μ. Πέραν όλων των παραπάνω, όμως ήταν και ο αθλητής που σημείωσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο με ένα εκπληκτικό άλμα στα 8.60μ. στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας.


Ο Μίλτος Τεντόγλου, όμως δεν ξεχωρίζει μόνο για την αγωνιστική του παρουσία, αλλά και για τον εκπληκτικό χαρακτήρα και το χιούμορ του. Κανείς δε θα ξεχάσει τη δήλωσή του μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου φυσικά είχε κατακτήσει την πρώτη θέση με άλμα στα 8.48μ. Ερωτώμενος από τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ για το τι είναι αυτό που του δίνει ώθηση και κίνητρο αυτή την εποχή, ο αθλητής του ΓΣ Κηφισιάς είπε το εξής καταπληκτικό: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κοπέλα μου που μου σπάει τα νεύρα και με κάνει να έρχομαι στους αγώνες τσιτωμένος και να ξεσπάω».


Κανείς δε θα ξεχάσει και την μοναδική είσοδό του στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο κατά την παρουσίασή του πριν τον τελικό του μήκους. Ο Έλληνας πρωταθλητής και μετέπειτα «χρυσός» Ολυμπιονίκης βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με γυαλιά ηλίου και έβαλε τη γροθιά του στο έδαφος σε μία κίνηση βγαλμένη από το γνωστό anime, One Piece!