Μίλτος Τεντόγλου και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αναδείχτηκαν κορυφαίοι αθλητές για το 2022

 Runbeat Team   22:06 20-12-2022  

Μίλτος Τεντόγλου και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αναδείχτηκαν κορυφαίοι αθλητές για το 2022


Ο στίβος είχε την τιμητική του στα αποψινά βραβεία του ΠΣΑΤ που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου βράβευσε για μία ακόμη χρονιά τους κορυφαίους αθλητές και τις κορυφαίες αθλήτριες της χρονιάς. Φέτος οι αθλητές του στίβου ξεχώρισαν καθώς ο Μίλτος Τεντόγλου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αναδείχθηκαν κορυφαίοι για το 2022.

 

Ο Μίλτος Τεντόγλου ως παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού, δεύτερος στο παγκόσμιο ανοιχτού και πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος έκανε φέτος εξαιρετική σεζόν αφού κατάφερε να συνδυάσει τους παραπάνω τίτλους με επιδόσεις υψηλού επιπέδου, ενώ στο φινάλε της σεζόν κατέκτησε και το διαμάντι στον τελικό του Diamond League.

Εξίσου παραγωγική και αποτελεσματική ήταν και η Ντρισμπιώτη, η οποία κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου, ήταν τέταρτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, ενώ ήταν έκτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων βάδην στο Μουσκάτ.

Οι διακρίσεις για τον ελληνικό στίβο δε σταμάτησαν εκεί, αφού κορυφαίος προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Γιώργος Πομάσκι. Ο έμπειρος τεχνικός καθοδήγησε τον Τεντόγλου σε μια σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων και μαζί κατέκτησαν σπουδαίους τίτλους. Ο Πομάσκι ήταν κορυφαίος προπονητής της χρονιάς και το 2019. Στους τρεις φιναλιστ στην κατηγορία του προπονητής της χρονιάς ήταν ένας ακόμη προπονητής του στίβου, ο Ναπολέων Κεφαλόπουλος, ο οποίος ήταν πίσω από τις επιτυχίες της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη.

Παρούσα στην εκδήλωση του ΠΣΑΤ ήταν και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, η οποία έχει αναδειχθεί και η ίδια κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς δύο φορές.