Μίλτος Τεντόγλου: Το να κερδίσω ένα μετάλλιο είναι πάντα στο μυαλό μου σε κάθε αγώνα

 Runbeat Team   9:32 22-01-2022  

Μίλτος Τεντόγλου: Το να κερδίσω ένα μετάλλιο είναι πάντα στο μυαλό μου σε κάθε αγώνα


Μία μίνι συνέντευξη του Μίλτου Τεντόγλου φιλοξενεί στην επίσημη σελίδα της η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου. Ο 23χρονος άλτης που έχει ήδη στεφθεί τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης και Ολυμπιονίκης στο μήκος έχει καταφέρει να κάνει το όνομά του γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Στην ιστοσελίδα της World Athletics αναφέρθηκε στη νέα αγωνιστική σεζόν, τις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν, αλλά και στο γεγονός ότι ο ίδιος επικεντρώνεται στο να βελτιώσει την τεχνική του και όχι στο τι περιμένουν οι άλλοι από τον ίδιο.

 

Αναλυτικά, το αφιέρωμα αναφέρει:

Ανάμεσα στους φίλους του κλασικού αθλητισμού στην Ελλάδα, ο Μιλτιάδης Τεντόγλου είναι γνωστός ως «ο χρυσός». Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί.

Το 2018 στην ηλικία των 20 ετών τότε, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου και έγινε ο νεότερος Έλληνας αθλητής που κερδίζει τίτλο continental. Ήταν ο πρώτος από τους τρεις Ευρωπαϊκούς τίτλους που έχει κερδίσει ως τώρα καθώς ακολούθησαν αυτοί στον κλειστό στίβο το 2019 και το 2021.

Το 2021 ο Τεντόγλου πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του έως τώρα καθώς κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το τελευταίο του άλμα μετρήθηκε στα 8.41μ. και ήταν αρκετό για να του χαρίσει τη νίκη αφήνοντας δεύτερο τον μέχρι τότε πρώτο Juan Miguel Echevarria.

Ο 23χρονος σταρ ξεκινά το 2022 όντας στην 1η θέση της κατάταξης ράνκινγκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και το πρώτο μεγάλο… τεστ της χρονιάς θα είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι 18-20 Μαρτίου.

«Η μόνη μου συμμετοχή στο Βελιγράδι ως τώρα ήταν το Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2017 όπου είχα καταλάβει την 4η θέση με άλμα στα 7.48μ.», λέει ο Τεντόγλου. «Δεν έχω πάει στη Σερβία από τότε, όμως φέτος σχεδιάζω να αγωνιστώ στο μίτινγκ κλειστού στίβου στο Βελιγράδι (ένα World Indoor Tour Silver στις 7 Μαρτίου) και θα παραμείνω στο Βελιγράδι μετά για να προετοιμαστώ για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα γίνει στην ίδια πόλη. Είμαι σίγουρος ότι οι διοργανωτές στη Σερβία κάνουν το καλύτερο δυνατό ώστε να είναι μία όσο το δυνατό καλύτερη διοργάνωση για εμάς και ελπίζω να μπορέσει ο κόσμος να έρθει να μας δει από κοντά».

Όπως συμβαίνει με κάθε αθλητή που κερδίζει χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, έτσι και με τον Τεντόγλου, οι προσδοκίες θα είναι πολύ περισσότερες και το βάρος στους ώμους του πιο βαρύ το 2022. Ο ίδιος ωστόσο δείχνει αποφασισμένος να μην τον επηρεάσει όλο αυτό.

 

«Είμαι πάντα αφοσιωμένος στο αποτέλεσμα και δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε αγώνα για να φέρω το καλύτερο αποτέλεσμα», λέει ο Τεντόγλου, που ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό αφότου ένας προπονητής αλμάτων τον είδε να κάνει παρκούρ στο δρόμο στην πόλη του.

«Γνωρίζω ότι οι προσδοκίες μπορεί να είναι υψηλές τώρα, αλλά δε δίνω σημασία στο τι σκέφτονται ή τι λένε οι άλλοι. Ο προπονητής μου και εγώ προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε την τεχνική μου και να μην μιλάμε για τις προσδοκίες και τα φαβορί μιας και θέλουμε απλώς να πηδήξουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Το να κερδίσω ένα μετάλλιο είναι πάντα στο μυαλό μου σε κάθε αγώνα».