Μίλτος Τεντόγλου: Άλμα στα 8.05μ. στο ντεμπούτο του στον ανοικτό στίβο

 Runbeat Team   21:57 01-05-2022  

Μίλτος Τεντόγλου: Άλμα στα 8.05μ. στο ντεμπούτο του στον ανοικτό στίβο


Δεν ξεκίνησε με ένα μεγάλο άλμα, όπως θα ήθελε, την σεζόν στον ανοικτό στίβο ο Μίλτος Τεντόγλου συμμετέχοντας στους διασυλλογικούς αγώνες των Αθηνών.

Ο Έλληνας πρωταθλητής επηρεασμένος και από το κρύο που επικρατούσε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά έκανε τέσσερα άλματα με το μεγαλύτερο να μετρείται στα 8.05μ.

 

Αρκετός ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στον Άγιο Κοσμά για να δει από κοντά τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του μήκους. Ο αθλητής παρότι ξεκίνησε τον αγώνα του με στόχο να κάνει ένα με δύο άλματα, επέλεξε να μείνει για τέσσερις προσπάθειες, αψηφώντας το κρύο και την μεγάλη αναμονή, προκειμένου να βρει το άλμα που είχε στο μυαλό του για σήμερα. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι, ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 8.05μ. , επίδοση που δεν τον ικανοποίησε.

«Ο μόνος λόγος που έμεινα και για το τέταρτο άλμα ήταν γιατί δεν είχα πετύχει αυτό που ήθελα. Ήρθα σήμερα εδώ για να κάνω 8.20μ. ωστόσο δεν βγήκε. Δεν είχα όση όρεξη θα ήθελα, ίσως με επηρέασε και το κρύο», είπε ο αθλητής που ακόμη διανύει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του και δεν είναι στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με 8,01μ., έκανε στη συνέχεια 8,05μ., δεν ολοκλήρωσε το τρίτο του άλμα, ενώ ήταν άκυρος στο τέταρτο και τελευταίο του άλμα στον σημερινό αγώνα. Ο αθλητής αναχωρεί αύριο για την Κύπρο με το υπόλοιπο γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι για προετοιμασία και στις 10 του μηνός θα συμμετάσχει στο μίτινγκ της Λεμεσού. Ο κορυφαίος αθλητής με την επιστροφή του στην Ελλάδα θα πάρει μέρος στα Βεργώτεια. «Δεδομένων των συνθηκών σήμερα πήγε πολύ καλά. Ακόμη διανύει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και δεν είναι σε αγωνιστική κατάσταση», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Πομάσκι.