Μιχάλης Αναστασάκης: «Είμαι έτοιμος να ξεπεράσω τον εαυτό μου»

 Νίκη Μηλιαράκη   15:49 27-02-2024  

Μιχάλης Αναστασάκης: «Είμαι έτοιμος να ξεπεράσω τον εαυτό μου»


Πιο ώριμος από ποτέ, ο Μιχάλης Αναστασάκης μπήκε στους αγώνες του 2024 έχοντας συγκεκριμένους στόχους και γνωρίζοντας τι ακριβώς θέλει και μπορεί να πετύχει. Η προετοιμασία συνεχίζεται χωρίς προβλήματα και προχθές στο Ηράκλειο είχε την ευκαιρία να τεστάρει τον εαυτό του σ’ έναν αγώνα μετέχοντας στο Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων (δες ΕΔΩ).  

Οι τρεις πρώτες βολές του Έλληνα σφυροβόλου ήταν απογοητευτικές, όμως σιγά-σιγά βρήκε ρυθμό και κατάφερε να στείλει τη σφύρα στα 73.90μ. στην τελευταία του προσπάθεια. «Είμαι σε περίοδο προετοιμασίας και είμαι λίγο βαρύς. Στόχος είναι ουσιαστικά το Πανευρωπαϊκό ρίψεων που διεξάγεται σε δύο εβδομάδες στη Λεϊρία οπότε ο αγώνας στο Ηράκλειο για μένα ήταν ένα τεστάκι για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκομαι αυτή την περίοδο. Είμαι λίγο καλύτερα από ότι περίμενα. Είχε κι άλλο να δώσει το σώμα μου, το έβλεπα στο τέλος, αλλά δε βγήκε», ανέφερε στο runbeat ο Μιχάλης Αναστασάκης, ο οποίος θεωρεί ότι σε δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμος για μεγάλες βολές.

 

«Είμαι καλά, όσο περνά ο καιρός καταλαβαίνω το σώμα μου. Η χρονιά αυτή έχει πολύ δρόμο με Πανευρωπαϊκό και Ολυμπιάδα. Αγώνες σαν το Κύπελλο ρίψεων είναι κριτήριο για να δούμε που βρισκόμαστε και να διορθώσουμε ότι χρειάζεται στην πορεία. Σε δύο εβδομάδες πιστεύω ότι θα είμαι σε θέση να φέρω μεγάλες βολές. Μπορώ να πω ότι και την Κυριακή ήμουν, αλλά ήταν πρώτος αγώνας και μου λείπει η ταχυδύναμη. Εγώ που καταλαβαίνω το σώμα μου βλέπω ότι δεν υπάρχει ταχυδύναμη. Ακόμα και στις προπονήσεις είμαι λίγο βραδύς».

Κι επειδή εκείνος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον εαυτό του δε διστάζει να πει ότι «νοιώθω ότι είμαι στα καλύτερά μου. Μετρά η εμπειρία, μετρά η προπόνηση, μετρούν όλα. Μετά τα 29 είναι το πικ ενός ρίπτη. Εγώ το νοιώθω ότι είμαι πιο έμπειρος, μπορώ να διαχειριστώ μία κατάσταση. Δηλαδή και στο Ηράκλειο δεν πανικοβλήθηκα με τις βολές, αν και λίγο με βίασε, γιατί δε γίνεται να ρίχνω με αυτό τον τρόπο τόσα μέτρα. Καταλαβαίνω κάποια πράγματα μέσα στον αγώνα και τα διορθώνω στις επόμενες βολές. Αυτό έγινε και την Κυριακή».

Χωρίς να το κρύβει για τον Μιχάλη Αναστασάκη στόχος είναι η συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό και κυρίως στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή να εκπροσωπείς τη χώρα σου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ένας διαφορετικός αγώνας, δεν είναι ούτε Ευρωπαϊκό ούτε Παγκόσμιο, είναι γιορτή περισσότερο. Το έχω δει και τις δύο φορές. Την πρώτη φορά το είδα σε μεγαλύτερο βαθμό. Τη δεύτερη, στο Τόκιο ήταν περίεργα λόγω covid. Είναι ένας τελείως διαφορετικός αγώνας από ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα που μπορεί να είναι καλύτερο αγωνιστικά από μία Ολυμπιάδα, αλλά η Ολυμπιάδα είναι ένας τεράστιος αγώνας». Και για φινάλε μας ξεκαθάρισε ότι «μπορώ να το πω ότι είμαι φέτος έτοιμος να ξεπεράσω τον εαυτό μου…»