Μοναδικές στιγμές στον 2ο αγώνα δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι» στη Λιβαδειά (Pics)

 Runbeat Team   18:23 02-06-2023  

Μοναδικές στιγμές στον 2ο αγώνα δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι» στη Λιβαδειά (Pics)


Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή στη Λιβαδειά ο 2ος αγώνας δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι», ο οποίος έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή της δομής «Γέφυρα», όλη την προηγούμενη εβδομάδα από 23 έως 28 Μαΐου.





Η διοργάνωση ξεκίνησε με την απόσταση των 700μ των παιδιών όπου συγκίνησαν με την προσπάθεια τους οι μικροί πρωταθλητές της ζωής και μαθητές σε ειδικά σχολεία και δομές υποστήριξης της Στερεάς Ελλάδας. Ακολούθησε η μεγάλη διαδρομή των 5χλμ, όπου οι περισσότεροι δρομείς κινήθηκαν όλοι μαζί βοηθώντας ο ένας τον άλλο συγκινώντας την πόλη της Λιβαδειάς.

Μοναδικές στιγμές στον 2ο αγώνα δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι» στη Λιβαδειά (Pics) runbeat.gr

Και στις δυο αποστάσεις μαζί με τους αθλητές ΑμέΑ έτρεξαν και εθελοντές από αθλητικούς συλλόγους της Στερεάς Ελλάδας ως ένδειξη συμπαράστασης στον καθημερινό αγώνα όλων των ΑμεΑ για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες, για ισότιμη συμπερίληψη.

Ανάμεσα τους ήταν και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο οποίος δήλωσε:

«Με τη μοναδική εμπειρία του 2ου Αγώνα Δρόμου για ΑμεΑ έκλεισαν οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα ΑμεΑ «Όλοι Μαζί - Όλοι Ίσοι»! Κάθε τέλος είναι και μια αρχή. Του χρόνου ξανά μαζί! Έως τότε, σκληρή δουλειά, από όλους μας, για να μειώσουμε λίγο την οφειλή της Πολιτείας, προς αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους!»


Μοναδικές στιγμές στον 2ο αγώνα δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι» στη Λιβαδειά (Pics) runbeat.gr

Ο εμπνευστής του αγώνα και Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας κ Ιωάννης Περγαντάς δήλωσε:

«Αυτός ο αγώνας πέτυχε το στόχο της ενσωμάτωσης και συμπερίληψης των ΑμέΑ μαζί με τους αρτιμελείς δρομείς και πλέον έχει γίνει θεσμός. Ο ενθουσιασμός τόσο των αθλητών όσο και των θεατών που αγκάλιασαν αυτή την εκδήλωση μας δεσμεύουν για να συνεχίσουμε με περισσότερες αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον».

 

Βασικοί υποστηρικτές του αγώνα ήταν ο Δήμος Λεβαδέων, ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς, η Ελληνικής Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (παράρτημα Λιβαδειάς), η Τροχαίας Λιβαδειάς, τα ταξί Λιβαδειάς και πολλοί ακόμα τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι και φορείς της Στερεάς Ελλάδας. Η διοργάνωση ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης και τους τοπικούς χορηγούς Κάβα Θωμά Γιαννέλου για τα νερά και Λεωνίδα Τόγια (Οπωροπωλείο) για τις μπανάνες. Την μουσική του και τα ηχητικά του αγώνα επιμελήθηκε ο Κώστας Οκταπόδης από το αναπηρικό του αμαξίδιο.

Με την βοήθεια και την υποστήριξη όλων αυτή η διοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχει καθιερωθεί πλέον σαν έναν ιδιαίτερος αθλητικός θεσμός, ένας οδηγός και έμπνευση για τα άτομα με αναπηρία να βγουν έξω στους δρόμους να αθληθούν ισότιμα, αλλά και όλη η ελληνική κοινωνία να ευαισθητοποιηθεί και να υποστηρίξει τις προσπάθειες τους.

Μοναδικές στιγμές στον 2ο αγώνα δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι» στη Λιβαδειά (Pics) runbeat.gr

Φωτογραφίες: Energy Photos

Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να βρουν τις προσωπικές τους φωτογραφίες βάζοντας τον αριθμό συμμετοχής τους στο https://www.energyphotos.gr/event/livadeia-2023

Επίσης, το απολογιστικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για όλη την εβδομάδα ευαισθητοποίησης μπορείτε να το βρείτε εδώ:

https://pste.gov.gr/deltio-typou-perifereia-stereas-elladas-oloi-mazi-oloi-isoi-synechizoume-me-erga-kai-draseis-gia-tin-ypostirixi-amea/