Mondo Duplantis: Κατέρριψε τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ και ξεπέρασε 22 φορές τα 6μ.

 Runbeat Team   16:00 02-01-2023  

Mondo Duplantis: Κατέρριψε τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ και ξεπέρασε 22 φορές τα 6μ.


Μετά την απόσυρση του Usain Bolt, ο Mondo Duplantis μπορεί να πει κανείς ότι είναι ο νέος αστέρας του παγκόσμιου κλασικού αθλητισμού. Μόνο που ο 23χρονος Σουηδός δεν έχει καμία σχέση με τα σπριντ που κατά κύριο λόγο αναδεικνύουν του σταρς του στίβου.

Ο Duplantis έχει καταφέρει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να πετύχει πάρα πολλά. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι καταρρίπτει το ένα παγκόσμιο ρεκόρ μετά το άλλο, αλλά η λάμψη και η ηθική που εκπέμπει.

Το 2022 ήταν μία ακόμη εξαιρετική χρονιά για τον πρωταθλητή του επί κοντώ. Βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ τρεις φορές κατά τη διάρκεια του έτους, ξεπερνώντας τα 6.19μ. και τα 6.20μ. στον κλειστό στίβο και στη συνέχεια τα 6.21μ. στον ανοικτό στίβο και συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον.

 

Στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής τόσο στον κλειστό όσο και στον ανοικτό στίβο, ενώ ήταν νικητής και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Κατέκτησε το στέμμα στο Diamond Trophy και υπέστη μόλις μία ήττα κατά τη διάρκεια της σεζόν στο Diamond League των Βρυξελλών. Στα αξιοσημείωτα ήταν και το γεγονός ότι κατάφερε σε 15 αγώνες να ξεπεράσει τα έξι μέτρα και συνολικά 22 φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν!

Ο 23χρονο Σουηδός έχει ξεπεράσει τα έξι μέτρα 54 φορές στην καριέρα του έως τώρα, περισσότερες από κάθε άλλο αθλητή στην ιστορία, συμπεριλαμβανομένου του θρυλικού Sergey Bubka.

Mondo Duplantis: Κατέρριψε τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ και ξεπέρασε 22 φορές τα 6μ. runbeat.gr

Οι κορυφαίες επιδόσεις του 2022 στο επί κοντώ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Mondo Duplantis -SWE 6,21μ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Mondo Duplantis - SWE 6,20μ

Αφρικανικό Πρωτάθλημα: Hichem Khalil Cherabi - ALG 5,20μ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Mondo Duplantis - SWE 6,06μ

Πρωτάθλημα NACAC: Eduardo Napoles - CUB 5,25μ

Πρωτάθλημα Ωκεανίας: Dalton Di Medio - AUS 5,10μ

Αγώνες Κοινοπολιτείας: Kurtis Marschall - AUS 5,70μ

Wanda Diamond League: Mondo Duplantis - SWE 6,07μ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20: Anthony Ammirati - FRA 5,75μ