Οι Μπάχος και Μορτζάκης στο Ευρωπαϊκό, η Ράπτη στο Παγκόσμιο Κ20

 Runbeat Team   9:19 03-07-2021  

Οι Μπάχος και Μορτζάκης στο Ευρωπαϊκό, η Ράπτη στο Παγκόσμιο Κ20


Με τον καλύτερο τρόπο άνοιξε η αυλαία του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κ20, το οποίο διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

 

Στο πρώτο αγώνισμα του πρωταθλήματος άλλοι δύο αθλητές έπιασαν το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ταλίν της Εσθονίας. Πρόκειται για τους Ανδρέα Μπάχο (ΑΣ Αιγίου Αθηνόδωρος) και Αλέξανδρο Μορτζάκη (ΑΕ Ολυμπίας Πατρών), οι οποίοι τερμάτισαν στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, στα 10χλμ. βάδην, σε επιδόσεις κάτω από 46.00, που ήταν το όριο πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

Οι δύο αθλητές έφτασαν σχεδόν μαζί στον τερματισμό με τον Μπάχο να κόβει πρώτο το νήμα σε 45.33.72 που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ, ενώ ακολούθησε ο περυσινός νικητής Μορτζάκης με χρόνο 45.34.11. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ανδρέας Παπαστεργίου (ΕΑ Πήγασος Λάρισας) με 47.58.11.

Στη λίστα των αθλητριών που θα ταξιδέψουν στο Ναϊρόμπι της Κένυα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 προστέθηκε και η Σωτηρία Ράπτη, η οποία με άλμα στα 12,96 μ. (1,6) στο τριπλούν έπιασε το όριο.

Η νεαρή πρωταθλήτρια εκτέλεσε ένα άλμα με το οποίο εξασφάλισε τη συμμετοχή στον απογευματινό τελικό, την πρόκριση στο Παγκόσμιο και παράλληλα σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ καθώς το προηγούμενο που είχε ήταν 12.87μ. Φυσικά θα είναι παρούσα και στο Ευρωπαϊκό του Ταλίν καθώς είχε ήδη τσεκάρει το εισιτήριο πρόκρισης.

Από εκεί και πέρα, ο άνεμος στο Καυτανζόγλειο στάδιο γύριζε συνεχώς και αυτό είχε ως συνέπεια αρκετές από τις κούρσες των 100 μ. να γίνουν με ευνοϊκό άνεμο και να χαθούν ορισμένες εξαιρετικές επιδόσεις. Ακόμη κι έτσι τόσο η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), όσο και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (Άθλος Κερατσινίου) πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις. Η Εμμανουηλίδου στην δεύτερη προκριματική σειρά των 100 μ. τερμάτισε σε 11.75 (3,1) κάνοντας μια άνετη και δίχως πίεση κούρσα, κάτι που δείχνει πως το απόγευμα θα είναι σε θέση να τρέξει γρηγορότερα. Καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Ζωή Τραγουστή (Αίολος Μακεδονίας) που ήταν νικήτρια στη σειρά της με 12.02. Στους Άνδρες ο Γιάννης Καριοφύλλης (ΓΑΣ Σκάλας) έκανε χαλαρή κούρσα και επικράτησε στην πρώτη σειρά με 10.73 (2,8), ενώ λίγο αργότερα ο Παναγιωτόπουλος επικράτησε στην δεύτερη σειρά με 10.51 (2,8).