Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Ζηρίνειο-Μήνυση κατά του δήμου από τους συλλόγους της Κηφισιάς

 Runbeat Team   15:34 21-06-2022  

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Ζηρίνειο-Μήνυση κατά του δήμου από τους συλλόγους της Κηφισιάς


Οι αντιδράσεις για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο Ζηρίνειο Στάδιο καλά κρατούν και συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Το ξήλωμα του 1ου διαδρόμου του στίβου για να επεκταθεί το γήπεδο ποδοσφαίρου έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από σωματεία, αθλητές, γονείς και δρομείς, ενώ Α.Ο. Ολυμπιάδα Κηφισιάς και ο Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς έχουν κινηθεί και νομικά. Μάλιστα οι δύο σύλλογοι καλούν τον κόσμο να δώσει δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 22/6/2022 στις 7μ.μ. έξω από το Δημαρχείο της Κηφισιάς.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού τα δυο σωματεία της Κηφισιάς:

«Ο στίβος-ερασιτεχνικός αθλητισμός δέχεται για μια ακόμη φορά ένα σοβαρό πλήγμα για χάρη του επαγγελματικού αθλητισμού.

Μέρος του προσφάτως κατασκευασθέντος ταρτάν στο Ζηρίνειο αποφασίστηκε να ξηλωθεί με συνοπτικές διαδικασίες, αποκλείοντας έτσι αυτομάτως τη διεξαγωγή αγώνων, αλλά καθιστώντας και εξαιρετικά δυσχερή την προπόνηση.

Οι αντιδράσεις των σωματείων, των αθλητών, των γονέων, αλλά και των πολιτών, ήταν άμεσες. Τα δύο σωματεία κλασσικού αθλητισμού της Κηφισιάς έχουν προσφύγει ήδη στη δικαιοσύνη, καθώς υπάρχουν παρατυπίες.

Ωστόσο ο Δήμος Κηφισιάς επιμένει στην απόφασή του, χωρίς να δείχνει διατεθειμένος να αφουγκραστεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες των δημοτών του.

Στην προσπάθειά του, μάλιστα, να μετατοπίσει την ουσία του θέματος, προσπαθεί να το θέσει ως «ενδο-αθλητικό εμφύλιο», χρησιμοποιώντας αυτές ακριβώς τις λέξεις.

Από την πλευρά μας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δεν πρόκειται για διαμάχη μεταξύ των αθλημάτων και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, όσο και αν προσπαθεί η Δημοτική Αρχή να οδηγήσει σωματεία και δημότες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πρόκειται για διένεξη ανάμεσα στα ερασιτεχνικά σωματεία, που δραστηριοποιούνται στο Ζηρίνειο (Α.Ο. Ολυμπιάδα Κηφισιάς και Γυμναστικό Σύλλογο Κηφισιάς) και τον Δήμο Κηφισιάς.

Η στήριξη της κοινωνίας είναι πολύ σημαντική για εμάς. Σας καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22/6/2022 και ώρα 19:00 έξω από το Δημαρχείο της Κηφισιάς, όπου θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου».