"Νέες Τεχνολογίες στον Αθλητισμό και στη Φυσική Αγωγή" Επιμορφωτική Διημερίδα από την ΄Ενωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Ηρακλείου

 Runbeat Team   18:10 19-04-2024  

"Νέες Τεχνολογίες στον Αθλητισμό και στη Φυσική Αγωγή" Επιμορφωτική Διημερίδα  από την ΄Ενωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Ηρακλείου


Η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ηρακλείου,(ΕΠΦΑΝΗ) διοργανώνει την ετήσια επιμορφωτική διημερίδα με θέμα: "ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ" με εισηγητές διακεκριμένους επιστήμονες της Αθλητικής Επιστήμης και της Ιατρικής, το Σάββατο καιτην Κυριακή, 20 & 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και με την υποστήριξη της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ . 

 

Στόχος της διημερίδας αυτής είναι η επιμόρφωση όλων όσων δραστηριοποιούνται στα πεδία της άθλησης, του fitness, της αθλητικής απόδοσης -αποκατάστασης και στη Φυσική Αγωγή, σε θέματα αξιολόγησης της ανθρώπινης κίνησης και απόδοσης, με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Η διημερίδα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουνσύγχρονο εξοπλισμό και διαδικασίες μέτρησης της ισχύος σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα,εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στη Φυσική Αγωγή και Εκπαίδευση, την ανάπτυξη προγραμμάτων λειτουργικής προπόνησης (FunctionalTraining) και τη χρήση φορητού αναλυτή αερίων (VO2max) και γαλακτικού οξέος.

Στη διημερίδα η οποία θα υλοποιηθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο (θύρα 1) το Σάββατο 20-4-2024 από τις5.00μμ έως τις 9.00μμ και την Κυριακή 21-4-2024 από τις 9.30πμ έως τις 8.00μμ συμμετέχουν .

 (με αλφαβητική σειρά) 

Ο Δρ Φάνης Ζαμπετάκης Ιατρός καρδιολόγος και ο Δρ Γεώργιος Θεοφιλίδης , Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ11 ΔΔΕ Ηρακλείου , οι οποίοι στο πεδίο θα δείξουν τη χρήση φορητού αναλυτή αερίων για τη μέτρηση VO2max (δείκτης αερόβιας ικανότητας) και τη μελέτη καμπύλης γαλακτικού οξέος. Η αξιολόγηση αυτών των παραμέτρων κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αθλητών και ασκουμένων είναι σημαντική για την αξιολόγηση της φυσικής τους κατάστασης και για το σχεδιασμό της προπόνησης τους σε ατομικά και σε ομαδικά αθλήματα.

Η Δρ Χριστίνα Καρατζαφέρη Καθηγήτρια Φυσιολογίας της Άσκησης και Μυολογίας ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ  θα εστιάσει στην «Αξιολόγηση της απόδοσης: σημεία προσοχής κατά την εφαρμογή μετρήσεων, στο εργαστήριο ή στο πεδίο»

 Ο Δρ Άγγελος Ροδαφηνός , Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΦΑΑ- ΑΠΘ θα παρουσιάσει «Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης στη Φυσική Αγωγή και στην Εκπαίδευση» που βοηθούν τον εκπαιδευτικό ΦΑ στην προετοιμασία και στον εμπλουτισμό της διδασκαλίας του.  

Ο Γεώργιος Σαρογλάκης ΕΕΠ ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ σε βιωματικό εργαστήριο θα παρουσιάσει «Functional training(Λειτουργική Γυμναστική) σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα και στη Φυσική Αγωγή»

Ο Δρ Χρήστος Χαλίτσιος, Διδάκτωρ Εμβιομηχανικής θα παρουσιάσει το θεωρητικό πλαίσιο για την «Αξιολόγηση της αθλητικής απόδοσης με χρήση νέων τεχνολογιών και φορητώνσυστημάτων μετρήσεων, ισχύος, δύναμης και μυικής δραστηριότητας» και στις εφαρμογές που έχει σε ατομικά , σε ομαδικά αθλήματα και στην αποκατάσταση.

Ο Δρ. Κων/νος Χατζηνικολάου, Ε.ΔΙ.Π ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ θα αναλύσει

 « Μεθόδους εξάσκησης και αξιολόγησης της απόδοσης μέσω συστημάτων εικονικής πραγματικότητας»

Η Δρ. Βασιλεία Χατζητάκη, Καθηγήτρια στον Κινητικό Έλεγχο ΤΕΦΑΑ- ΑΠΘ θα παρουσιάσει  τρόπους  «Αξιολόγησης και Εξάσκησης της ισορροπίας με τη σύγχρονη τεχνολογία» .

 Η διημερίδα είναι ελεύθερη για τα ενεργά μέλη της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Ηρακλείου και σε όσους / ες εγγραφούν μέχρι και την έναρξη της.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΔΩ:  https://tinyurl.com/y6c6ss47