Νεκροί 21 δρομείς λόγω καιρικών συνθηκών σε υπερμαραθώνιο στην Κίνα!

 Runbeat Team   14:57 23-05-2021  

Νεκροί 21 δρομείς λόγω καιρικών συνθηκών σε υπερμαραθώνιο στην Κίνα!


21 δρομείς σε ultramarathon έχασαν τη ζωή τους λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών σε έναν αγώνα 100 χιλιομέτρων που έγινε σε βουνό στη βορειοδυτική Κίνα.

Ο αγώνας «Huanghe Shilin Mountain Marathon» ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου με τον καιρό να είναι ηλιόλουστος, όμως το μεσημέρι, στην 13:00 τοπική ώρα ο καιρός άλλαξε προς το χειρότερο με βροχή, κρύο και ανέμους να δυσκολεύουν τις προσπάθειες των αθλητών.

 

Η ξαφνική αλλαγή στη θερμοκρασία και στις καιρικές συνθήκες είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 21 αθλητών, λόγω υποθερμίας, ενώ κάποιοι χάθηκαν. Μετά από μία μεγάλη έρευνα των διοργανωτών και συνολικά 1.200 ατόμων, όλοι οι αθλητές βρέθηκαν. Όπως αναφέρει το δίκτυο CNN, από τους 172 δρομείς που έλαβαν μέρος στον αγώνα, οι 21 δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους, ενώ 8 εξ αυτών βρίσκονται στο νοσοκομείο με διάφορα τραύματα. Οι 151 είναι ασφαλείς.

Ένας εκ των δρομέων που έχασαν τη ζωή τους είναι ο Liang Jing, ένας από τους πιο δημοφιλείς ultra runners που είχαν λάβει μέρος στον αγώνα, αλλά και κορυφαίους του κόσμου, βυθίζοντας την αθλητική κοινότητα της Κίνας σε θλίψη. Πολλοί από τους αθλητές κατάφεραν να σωθούν είτε επειδή εγκατέλειψαν τον αγώνα εγκαίρως, είτε γιατί κατάφεραν να βρουν καταφύγιο σε διάφορες καλύβες και σπίτια στο Gansu County.