Νεκρός από καρδιακή προσβολή Γάλλος ultrarunner σε αγώνα στο Μαρόκο

 Runbeat Team   16:00 05-10-2021  

Νεκρός από καρδιακή προσβολή Γάλλος ultrarunner σε αγώνα στο Μαρόκο


Τραγική κατάληξη είχε ένας δρομέας στον 35ο υπερμαραθώνιο «Marathon des Sables» που έγινε στην έρημο του Μαρόκου, καθώς κατέρρευσε στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα με καρδιακή προσβολή και έχασε τη ζωή του.

 

Ο Γάλλος ultrarunner του οποίου το όνομα δεν έχει αποκαλυφθεί από σεβασμό στο πρόσωπο και την οικογένειά του με απόφαση των διοργανωτών, ήταν λίγο πάνω από 50 ετών και είχε ολοκληρώσει με επιτυχία όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για να λάβει μέρος στον αγώνα. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τους διοργανωτές, ο άτυχος άνδρας υπέστη καρδιακή προσβολή στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα, έχοντας ολοκληρώσει χωρίς πρόβλημα το πρώτο κομμάτι.

Ο αγώνας έχει συνολική διάρκεια 251 χιλιόμετρα και έγινε κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες. Μόλις ο Γάλλος κατέρρευσε, στο σημείο έφτασε άμεσα ο γιατρός της διοργάνωσης με ελικόπτερο, προκειμένου να του παράσχει τις πρώτες. Δυστυχώς όμως, 45 λεπτά μετά από καρδιοπνευμονική ανάνηψη, ο διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας ήταν νεκρός. Όσον αφορά τον αγώνα, αυτός ήταν ο τρίτος θάνατος που καταγράφεται στην 35χρονη ιστορία του «Marathon des Sables».