Νέο, εντυπωσιακό ατομικό ρεκόρ από τη Δεσπολλάρη με 2.05.81 στο Ντόρτμουντ – Τι έκαναν Καραλής, Σπανουδάκη

 Runbeat Team   19:55 20-01-2024  

Νέο, εντυπωσιακό ατομικό ρεκόρ από τη Δεσπολλάρη με 2.05.81 στο Ντόρτμουντ – Τι έκαναν Καραλής, Σπανουδάκη


Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και στην προκειμένη τι καλύτερο να ανοίγεις την αγωνιστική σεζόν με ένα νέο ατομικό ρεκόρ.

Η Γεωργία Δεσπολλάρη έκανε φοβερή κούρσα στο διεθνές μίτινγκ του Ντόρτμουντ και διένυσε τα 800 μ. σε 2.05.81 επίδοση που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ αλλά και την 6η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο. 





Το προηγούμενο ατομικό ρεκόρ της χάλκινης πρωταθλήτριας Ευρώπης στην κατηγορία Κ23 που προπονείται με τον Μιχάλη Αναγνώστου ήταν 2.10.06 και το είχε σημειώσει πέρυσι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Την πρώτη θέση στα 800 μ. πήρε η Γερμανίδα Γιάνα Μαρί Μπέκερ τερματίζοντας σε 2.04.87. 

Δεύτερος στο επί κοντώ με 5,50 μ. ο Καραλής 

Τη δεύτερη θέση στο επί κοντώ με άλμα στα 5,50 μ. πήρε ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,35 μ. και συνέχισε με άλμα στα 5,50 μέτρα. Όταν ο πήχης ανέβηκε στα 5,72 μ. αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα με το κοντάρι του καθώς δεν λύγιζε όταν έφτανε στο στρώμα. 

Είναι δεδομένο πάντως ότι η χειμερινή αγωνιστική δράση μόλις ξεκίνησε και ο πρωταθλητής που προπονείται με τον πατέρα του Χάρη Καραλή έχει τον χρόνο να λύσει τα όποια τεχνικά προβλήματα αντιμετώπισε. 

 

Καλή παρουσία για την Σπανουδάκη στα 60 μέτρα

Αν και ο κλειστός στίβος δεν είναι στους άμεσους στόχους της η Ραφαέλα Σπανουδάκη κατάφερε να δείξει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η 29χρονη σπρίντερ στο Ντόρτμουντ έκανε δύο κούρσες, η μια καλύτερη από την άλλη. Στο προκριματικό των 60 μ. διένυσε την απόσταση σε 7.43 και μια ώρα μετά στον τελικό ήταν έβδομη με 7.40. Με την παρουσία της στο γερμανικό μίτινγκ η Σπανουδάκη μπορεί να αισιοδοξεί καθώς στην περασμένη αγωνιστική περίοδο αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών που την άφησαν αρκετά πίσω στις προπονήσεις. 

Επόμενος αγώνας για την σπρίντερ που προπονείται με τον Κώστα Βογιατζάκη είναι στο μίτινγκ του Βελιγραδίου και από εκεί θα πάει απευθείας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.