Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από την Faith Kipyegon στα 1500μ. (vid)

 Runbeat Team   8:03 03-06-2023  

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από την Faith Kipyegon στα 1500μ. (vid)


Η Faith Kipyegon έκλεψε όλα τα φώτα στο «χρυσό» μίτινγκ της Wanda Diamond League που διεξήχθη χθες το βράδυ στην Φλωρεντία.

Είχε εξαρχής πει ότι στο μυαλό της ήταν το παγκόσμιο ρεκόρ στα 1500μ. και όπως αποδείχτηκε ήταν και στα πόδια της καθώς τερμάτισε σε 3:49.11 γράφοντας την δική της ιστορία στο αγώνισμα και σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών.

 

Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης έδωσε μία μοναδική παράσταση. Όταν οι δύο αθλήτριες που μπήκαν στον αγώνα με στόχο να της δώσουν ένα γρήγορο ρυθμό εγκατέλειψαν τον αγώνα, η ίδια δε χαλάρωσε στιγμή. Συνέχισε στα τελευταία 600 μέτρα στον ίδιο ρυθμό και έφτασε σε μία φοβερή επίδοση.

Τα πόδια της έμοιαζαν μετά βίας να αγγίζουν την πίστα καθώς… πετούσε προς την κατάρριψη ενός οκτάχρονου παγκοσμίου ρεκόρ (3:50.07) που ανήκε στην Genzebe Dibaba (Αιθιοπία) από το 2015.


Η Kipyegon έφτασε πολύ κοντά στο να σπάσει αυτό το ρεκόρ στο Herculis meet στο Μονακό πέρυσι, όταν τερμάτισε σε 3:50.37, αλλά δεν το έβαλε κάτω.

Έχοντας κερδίσει το χρυσό μετάλλιο τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα έθεσε ως στόχο της το παγκόσμιο ρεκόρ.

«Είπα χθες ότι ήθελα να τρέξω έναν όμορφο αγώνα, να τρέξω τον αγώνα μου και να δω τι είναι δυνατό, και αυτό ήταν δυνατό», είπε μετά τη φοβερή κούρσα της και πρόσθεσε: «Υπάρχουν ακόμη περισσότερα για να έρθουν. Εξακολουθώ να δουλεύω για να τρέξω πιο γρήγορα από αυτό, πιο γρήγορα από 3:49. Είμαι πραγματικά ευγνώμων που κατάφερα να τρέξω 3:49 και θα συνεχίσω να προσπαθώ για το καλύτερο και στο υπόλοιπο της σεζόν».

Η Kipyegon θα στρέψει τώρα την προσοχή της στα 5000 μέτρα στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα πριν επιστρέψει στην Κένυα για να συνεχίσει την προετοιμασία της πριν τον επόμενό της αγώνα στο Μονακό τον Ιούλιο.

Ήταν τέτοια η κυριαρχία της χθες το βράδυ που η «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια, Laura Muir τερμάτισε σχεδόν οκτώ δευτερόλεπτα πίσω (3:57.09), ενώ η τρίτη Jessica Hull (3:57.29) σημείωσε ρεκόρ Αυστραλίας και Ωκεανίας.

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από την Faith Kipyegon στα 1500μ. (vid) runbeat.gr