Νέο Πανευρωπαϊκό και Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Μανώλη Στεφανουδάκη στον ακοντισμό

 Runbeat Team   9:16 06-12-2023  

Νέο Πανευρωπαϊκό και Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Μανώλη Στεφανουδάκη στον ακοντισμό


Με τους καλύτερους οιωνούς άνοιξε η αγωνιστική χρονιά για τον Μανώλη Στεφανουδάκη, ο οποίος αγωνίστηκε χθες στο International Wheelchair and Amputee Sports (IWAS) World Games, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πόλη Νάκχον Τατσασίμα στην Ταϋλάνδη.

Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης του ακοντισμού έστειλε το ακόντιό του στα 31.50μ. σημειώνοντας Πανευρωπαϊκό, Πανελλήνιο και ατομικό ρεκόρ κατηγορίας F54!

 

Η επίδοσή του αυτή του χάρισε επίσης την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά. Ο Μανώλης Στεφανουδάκης έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Πέραν της βολής στα 31.50μ. είχε άλλες δύο βολές πάνω από τα 30 μέτρα. Πιο συγκεκριμένα η τρίτη του βολή μετρήθηκε στα 30.45μ. και η τέταρτη στα 30.91μ.

Είναι η τρίτη φορά που ο Μεσαρίτης πρωταθλητής καταρρίπτει το Πανευρωπαϊκό ρεκόρ της κατηγορίας του.

Πανευτυχής ο ίδιος τόνισε μετά το επίτευγμά του: “Αισθάνομαι πανευτυχής αφού κατάφερα να σπάσω το φράγμα των 31 μέτρων και να κάνω νέο Πανελλήνιο αλλά και Πανευρωπαϊκό ρεκόρ με βολή στα 31.50μ. Ήταν ο στόχος μας και πραγματοποιήθηκε. Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας και την προσπάθεια μας για μια ακόμη καλύτερη εμφάνιση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή που για άλλη μια φορά μας στηρίζει και είναι στον πλευρό μας.

Ευχαριστώ θερμά τα μέλη της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες που φρόντισαν όλες τις διαδικασίες για τη συμμετοχή μου σε αυτή την αθλητική διοργάνωση.

Νέο Πανευρωπαϊκό και Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Μανώλη Στεφανουδάκη στον ακοντισμό runbeat.gr

Ευχαριστώ τον προπονητή μου, Σκαντζάκη Ιπποκράτη, που είναι δίπλα μου σε καθημερινή βάση και με στηρίζει με κάθε τρόπο με επιμονή και απόλυτη επαγγελματικότητα.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα έναν άνθρωπο που όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τον πρωταθλητισμό είναι ο άνθρωπος που τρέχει συνεχώς και χτυπά πόρτες για να βρει χρήματα και ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε προετοιμασία. Και όλο αυτό το κάνει ανιδιοτελώς γιατί συμμερίζεται τον αγώνα που δίνω. Κι αυτός ο άνθρωπος είναι ο Μανώλης Σαββάκης.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους των εταιριών που βρίσκονται στο πλάι μου και στηρίζουν την προσπάθεια μου, δίνοντας μου την δυνατότητα να κάνω προετοιμασία, να συμμετέχω σε αξιόλογες διοργανώσεις και να πετυχαίνω τους στόχους μου.

Ευχαριστώ από καρδιας: τον μέγα χορηγό ΜΙΝΕΤΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ, και τα μέλη των εταιρειών:

MINOAN LINES, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΖΑΡΟΣ Α.Ε., MK HOTEL COLLECTION, JUNIOR ACADEMY-ΧΕΡΡΟΝΑΣΙΟΣ ΣΧΟΛΗ, SIKA HELLAS ABEE, ΖΟΕΤΙΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ΔΕΡΒΟΣ –ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., PROACTIVE Α.Ε., ΔΡΙΜΙΣΚΙΑΝΑΚΗΣ PC που βρίσκονται στο πλευρό μου και με στηρίζουν στο δύσκολο και μεγάλο ταξίδι του πρωταθλητισμού”.