Νέο ρεκόρ αγώνων από τον Mondo Duplantis στη Λοζάνη

 Runbeat Team   9:32 26-08-2022  

Νέο ρεκόρ αγώνων από τον Mondo Duplantis στη Λοζάνη


Ο Mondo Duplantis συνεχίζει να γράφει τη δική του λαμπρή ιστορία στον παγκόσμιο στίβο πανηγυρίζοντας μία ακόμη νίκη με ρεκόρ!

Ο Σουηδός ήταν ο νικητής στον αγώνα επί κοντώ που άνοιξε ουσιαστικά την αυλαία του Diamond League της Λοζάνης χθες το βράδυ. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε εκτός σταδίου και συγκεκριμένα στο κέντρο της πόλης δίπλα στη λίμνη καθώς είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα Athletisima της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

 

Ο Duplantis έδειξε για μία ακόμη φορά την δυναμική του και με άλμα στα 6.10μ. σημείωσε ρεκόρ συνάντησης, ενώ παράλληλα το άλμα του αποτελεί μία από τις καλύτερες επιδόσεις εκτός σταδίου.

Αυτή ήταν η 53η φορά στην καριέρα του που ξεπέρασε τα 6 μέτρα έστω κι αν τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα γι’ αυτό χθες καθώς χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να ξεπεράσει τόσο στα 6μ. όσο και τα 6.10μ.

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο άλλος θρύλος του επί κοντώ Sergey Bubka, ο οποίος είναι ο μόνος άλλος αθλητής που έχει ξεπεράσει τα 6.10μ. σε εξωτερικό χώρο, έχοντας μάλιστα καλύτερο άλμα στα 6.14μ. από το 1994.

«Εξακολουθώ να αισθάνομαι εκπληκτικά. Αγαπώ τις τρίτες προσπάθειες γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι έχουν να σου δώσουν. Τα έξι μέτρα είναι ακόμα πολύ ιδιαίτερο όταν τα περνώ. Ήμουν αρκετά κουρασμένος, μακάρι να μπορούσα να είχα κάνει 6.00 μέτρα και 6.10 μέτρα στις πρώτες μου προσπάθειες, αλλά έκανα και τις τρεις προσπάθειες για να τα καταφέρω», είπε ο Duplantis, ο οποίος θα αγωνιστεί στη συνέχεια στις Βρυξέλλες στις 2 Σεπτεμβρίου, στο δρόμο για τον τελικό του Diamond League στη Ζυρίχη.

Ο Σουηδός σταρ πέρασε με την πρώτη τα 5.60μ., τα 580μ. και τα 5.90μ. Σε εκείνο το ύψος είχε ήδη εξασφαλίσει τη νίκη. Δεύτερος ήταν ο Chris Nilsen με καλύτερο άλμα στα 5.80μ. και τρίτος ο Ernest John Obiena με το ίδιο ύψος.

Η δράση του Athletisima συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 26/8, με το τριπλούν ανδρών να ξεκινά το πρόγραμμα του Diamond League στις 18:20 τοπική ώρα. Να υπενθυμίσουμε ότι στη Λοζάνη αγωνίζεται σήμερα και η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ γυναικών.