Νέος εξοπλισμός για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων-Ξεσηκωμός γιατί μικραίνει το Στάδιο της Κηφισιάς

 Runbeat Team   11:56 17-06-2022  

Νέος εξοπλισμός για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων-Ξεσηκωμός γιατί μικραίνει το Στάδιο της Κηφισιάς


Όσο ευχάριστα είναι τα νέα για τα σωματεία στίβου των Τρικάλων άλλο τόσο δυσάρεστα είναι αυτά για τους αθλητές και τις αθλήτριες που προπονούνται στο Στάδιο της Κηφισιάς.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου επέλεξε την Ελλάδα για να προσφέρει αθλητικό εξοπλισμό, ο οποίος τελικά θα διατεθεί στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων. Την Παρασκευή 10 Ιουνίου παραδόθηκαν ένα πλήρες στρώμα άλματος ύψους (με τους στυλοβάτες και τους πήχεις) και 85 εμπόδια. Αυτά αποτελούν το πρώτο μέρος του δωρεάν αθλητικού εξοπλισμού που αποφάσισε να παρέχει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου.

 

Το δεύτερο μέρος, που θα παραληφθεί σύντομα, περιλαμβάνει ένα πλήρες στρώμα επί κοντώ (με πήχη και στυλοβάτες) καθώς και 16 βατήρες.

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, μετά την παρέμβαση του Δήμου Τρικκαίων, διαθέτει τον πλέον σύγχρονο αγωνιστικό στίβο (ταρτάν) στην Ελλάδα.

Μετά από αυτή την παρέμβαση του ΣΕΓΑΣ, αναβαθμίζεται ουσιαστικά παρέχοντας ιδανικές συνθήκες προπόνησης αλλά και αγώνων σε μια περιοχή με πλούσια παράδοση και υψηλές επιτυχίες στο στίβο.

Την ίδια ώρα τα σωματεία της Κηφισιάς έχουν ξεσηκωθεί καθώς ο Δήμος φαίνεται ότι προσπαθεί να κόψει μέρος του ταρτάν για χάρη του ποδοσφαίρου. Η είδηση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τα σωματεία του στίβου που εξέδωσαν ανακοίνωση καταγγέλλοντας το γεγονός και ζητώντας από το Δήμο να μην προβεί σε αυτή την ενέργεια.

 

Το συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης (14/6), όπου και αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι εργασίες. Ήδη τα μηχανήματα βρίσκονται εντός του σταδίου και η επέκταση του χλοοτάπητα προχωρά.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο συγκεκριμένο Στάδιο γυμναζόταν και ο Ολυμπιονίκης μας Μίλτος Τεντόγλου, αλλά και πολλοί άλλοι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του στίβου. Ο Τεντόγλου μόλις ενημερώθηκε για τις εξελίξεις προχώρησε σε καυστικό σχολιασμό, όμως φαίνεται ότι δε φτάνει...