Νίκη του Ζάλτου στη Μινεσότα, λίγο πριν επιστρέψει στην Ελλάδα

 Runbeat Team   14:28 25-04-2024  

Νίκη του Ζάλτου στη Μινεσότα, λίγο πριν επιστρέψει στην Ελλάδα


Αρκετά καλή παρουσία είχε ο Κώστας Ζάλτος στον τελευταίο του αγώνα επί Αμερικανικού εδάφους πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για τη θερινή σεζόν.

Ο Έλληνας σφυροβόλος αγωνίστηκε τα ξημερώματα στη Μινεσότα, όπου με βολή στα 73.29μ. κατέκτησε την πρώτη θέση στο μίτινγκ. Στόχος του Ζάλτου είναι η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης και δείχνει ότι είναι ικανός να τον πετύχει. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ακόμη έγκυρες βολές στα 68.89μ., 72.32μ., 71.68μ. και 71.88μ., ενώ η επίδοση του ήταν κοντά στο φετινό του ρεκόρ (73.86 μέτρα).

 

Ο αθλητής θα είναι το Πάσχα στην Ελλάδα, προκειμένου να συνεχίσει τους αγώνες του και να βελτιώσει τη θέση του στο ράνκινγκ. Ο ρίπτης από το Κιλκίς αυτή τη στιγμή είναι εκτός πρόκρισης για τη διοργάνωση της Ρώμης, ωστόσο τόσο η νίκη του στη σημερινή διοργάνωση όσο και οι βαθμοί που θα κυνηγήσει στους επόμενους αγώνες του είναι ικανοί να του αλλάξουν τη θέση.

Ο Ζάλτος θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Αλεξανδρινό μίτινγκ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας στις 8 Μαΐου. Το επίπεδο του αγωνίσματος θα είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς θα αγωνιστεί μεταξύ άλλων και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, σε μια χρονιά όπου οι Έλληνες αθλητές του αγωνίσματος έχουν δείξει σε εξαιρετική κατάσταση. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι εννέα αθλητές έχουν ήδη πετύχει επιδόσεις πάνω από τα 70.00μ. και πέντε πάνω από τα 73.00 μέτρα.

Στο Gary Wilson Invitational της Μινεσότα μετείχε και ο Άγγελος Μαντζουράνης, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα του με τρεις άκυρες βολές.