Νικητής στο πρώτο του φετινό Diamond League ο Τεντόγλου με άλμα στα 8.27μ.

 Runbeat Team   7:59 06-06-2022  

Νικητής στο πρώτο του φετινό Diamond League ο Τεντόγλου με άλμα στα 8.27μ.


Με νίκη ξεκίνησε τη συμμετοχή του στη σειρά αγώνων Diamond League ο Μίλτος Τεντόγλου στον αγώνα που αποτελεί επίσημα για τον ίδιο το ξεκίνημα της σεζόν.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε καλύτερο άλμα στα 8.27μ. στο Ραμπάτ και πήρε την πρώτη θέση αφήνοντας, όπως είχε υποσχεθεί εξάλλου, δεύτερο τον δεκαθλητή Σιμόν Εχάμερ, τον αθλητή με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο, που χθες είχε καλύτερο άλμα στα 8.13μ.

 

Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης είχε ουσιαστικά μόλις ένα ακόμη έγκυρο άλμα στα 7.92μ. κι έτσι στρέφει πλέον το βλέμμα του στη συνέχεια. Ο επόμενο αγώνας του θα είναι στο Diamond League της Ρώμης.

Ελληνικές συμμετοχές είχαμε και στο επί κοντώ των γυναικών, όπου η Κατερίνα Στεφανίδη είχε καλύτερο άλμα στα 4.55μ. λίγες μέρες μετά το 4.64μ. που πέτυχε στο γκαλά της Φιλοθέης. Είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.65μ., τα οποία ξεπέρασαν οι Σάντι Μόρις και Νίνα Κένεντι. Η Κέιτ Ναζότ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το αρχικό ύψος των 4.30μ. και ακυρώθηκε.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου από την πλευρά ολοκλήρωσε τον αγώνα της στα 4.30μ., καθώς στη συνέχεια δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 4.55 μέτρα.