Νικήτρια στα βραβεία Laureus η σπουδαία Shelly-Ann Fraser-Pryce

 Runbeat Team   14:01 09-05-2023  

Νικήτρια στα βραβεία Laureus η σπουδαία Shelly-Ann Fraser-Pryce


Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 100 μέτρα, Shelly-Ann Fraser-Pryce, αναδείχθηκε η κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στα περίφημα βραβεία Laureus World Sports Awards 2023 που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στο Παρίσι.

Σε μία λαμπερή βραδιά, όπου το «παρών» έδωσαν ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου σε όλα τα σπορ, ο στίβος είχε την τιμητική του.

 

Η Fraser-Pryce κέρδισε το πέμπτο χρυσό της μετάλλιο στα 100 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Όρεγκον το 2022, ενώ έχει τους περισσότερους τίτλους από οποιαδήποτε άλλη σπρίντερ στον κόσμο. Το 2022 έτρεξε κάτω από τα 10.7 στα 100 μέτρα επτά φορές κάτι που καμία άλλη δεν έχει πετύχει σε ένα ημερολογιακό έτος.

Είχε βρεθεί έξι φορές υποψήφια για το βραβείο Laureus World Sportswoman of the Year, όμως χθες ήταν η πρώτη φορά που κατάφερε να πάρει το βραβείο.

Η ίδια δήλωσε ενθουσιασμένη από την βράβευσή της. «Ήμουν ενθουσιασμένη και μόνο που ήμουν υποψήφια δίπλα άλλες τόσο σπουδαίες αθλήτριες. Το να κερδίσω αυτό το βραβείο, για το οποίο ψήφισαν μερικοί από τους σπουδαιότερους αθλητές και αθλήτριες όλων των εποχών, είναι απλά εκπληκτικό. Είναι η έκτη φορά που βρίσκομαι υποψήφια σε αυτή την κατηγορία, οπότε το να κρατήσω επιτέλους το αγαλματίδιο του Laureus στα χέρια μου είναι μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις της καριέρας μου», είπε αρχικά η σπουδαία σπρίντερ και πρόσθεσε: «Όταν οι αθλητές έχουμε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω μας, είναι σημαντικό το παράδειγμα που δίνουμε . Έχουμε ευθύνη να επηρεάσουμε την επόμενη γενιά με θετικό τρόπο και αυτό είναι το ζητούμενο για τα Βραβεία Laureus».

Ανάμεσα στους άλλους νικητές ήταν ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου, Λιονέλ Μέσι, ο οποίος αναδείχτηκε κορυφαίος αθλητής της χρονιάς.

Να υπενθυμίσουμε ότι στα βραβεία Laureus World Sports Awards ψηφίζουν 71 μέλη της Laureus World Sports Academy, η οποία αποτελείται από θρύλους του αθλητισμού της τελευταίας 50ετίας.