Ντεμπούτο με προσδοκίες για την Μαρία Μπελιμπασάκη

 Runbeat Team   14:14 29-01-2021  

Ντεμπούτο με προσδοκίες για την Μαρία Μπελιμπασάκη


Επιστροφή στη δράση μετά από αρκετούς μήνες για την Μαρία Μπελιμπασάκη, η οποία θα αγωνιστεί αύριο Σάββατο 30/1 στα 400μ. στο μίτινγκ του Μοντεβίλ.

Η Λασιθιώτισσα πρωταθλήτρια ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς, αλλά τώρα δείχνει έτοιμη να επιστρέψει στη δράση και τις πολύ καλές εμφανίσεις. Στόχος της είναι να πιάσει αρχικά το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και σιγά-σιγά να βρει τα πατήματά της και τους χρόνους που θα της επιτρέψουν να είναι παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Μπελιμπασάκη έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό στίβο 52.27, επίδοση, που θέλει να βελτιώσει στη διάρκεια της σεζόν.

Στην ίδια κούρσα ξεχωρίζουν ακόμη η Aleksandra Gaworska (Πολωνία) και η Djénébou Dante (Μαλί), αλλά και η 23χρονη Rebecca Borga (Ιταλία)

Στο ίδιο μίτινγκ θα αγωνιστούν επίσης η Ελισάβετ Πεσιρίδου, η Μαρία Γάτου και η Κέλλυ Σαμάνη.

Η Πεσιρίδου επιστρέφει στη δράση μετά από περίπου ένα χρόνο έχοντας υψηλές προσδοκίες. Η αθλήτρια των 100μ. με εμπόδια θέλει στη διάρκεια της σεζόν να βελτιώσει το ατομικό της 8.04 και να διεκδικήσει κάτι καλό στο Ευρωπαϊκό του Τορούν. Στην αυριανή κούρσα θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό καθώς στην εκκίνηση θα βρεθούν η Teresa Errandonea (Ισπανία) με φετινό 8.18 και ατομικό 8.00, από το 2020, αλλά και η Sacha Alessandrini (Γαλλία), επίδοση με 8.18 φετινή επίδοση. Στην ίδια απόσταση θα τρέξει και κάνει τον ντεμπούτο της η Κέλλυ Σαμάνη με την προσδοκία ότι θα μπορέσει να επιδιώξει χρόνο καλύτερο από το ατομικό της 8.34. Για τη Σαμάνη στόχος της σεζόν αποτελεί το όριο για το Τορούν.

Χωρίς άγχος θα αγωνιστεί στα 60μ. η Μαρία Γάτου καθώς έχει ήδη πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό με χρόνο 7.35. Πλέον στόχος είναι το ατομικό ρεκόρ που είναι 7.29 από το 2014.