Νυφαντόπουλος: «Η ομάδα 4Χ100 μ. μπορεί να τρέξει στον τελικό της Ρώμης»

 Runbeat Team   18:03 07-12-2023  

Νυφαντόπουλος: «Η ομάδα 4Χ100 μ. μπορεί να τρέξει στον τελικό της Ρώμης»


Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος είναι ο γρηγορότερος Έλληνας των τελευταίων ετών και ο κορυφαίος του 2023.

Ο έμπειρος σπρίντερ πέτυχε 10.30 στα 100 μ. στη σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων στο Χόρζοφ με μεγάλη αναμονή, λόγω των άκυρων εκκινήσεων, ενώ την ίδια επίδοση σημείωσε λίγες ημέρες νωρίτερα στις Σέρρες με δυνατή βροχή.

Επίσης αναδείχθηκε νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Βόλο με 10.15 σε μια κούρσα όπου ο θετικός άνεμος ξεπέρασε τα 4,00 μ./δ. Ο έμπειρος σπρίντερ στα 33 του χρόνια είναι έτοιμος όχι μόνο να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, αλλά να διεκδικήσει ένα νέο ατομικό ρεκόρ (10.28). Ο Νυφαντόπουλος προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό της Ρώμης, εκεί όπου δε θα αρκεστεί απλά σε συμμετοχή αλλά σε μια καλή παρουσία τόσο στα 100 μ., όσο και στα 4Χ100 μέτρα.

 

Φέτος δεν έχω στόχο τον κλειστό στίβου. Ίσως προπονητικά κάνω κάποιες κούρσες από τη δράση του χειμώνα, αλλά μέχρι εκεί. Στο μυαλό μου είναι η 7η Ιουνίου. Θέλω να κάνω μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ. Πέρυσι η χρονιά πήγε πολύ καλά και θα μπορούσα να είχα τρέξει ακόμη γρηγορότερα. Ωστόσο σε πολλούς από τους αγώνες μου δεν είχα τις συνθήκες που θα ήθελα“, είπε ο αθλητής του Περικλή Χατζηαναστασιάδη και συμπλήρωσε:

Από αρχές Μαΐου θέλω να είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Στο ράνκινγκ του Ευρωπαϊκού είμαι αρκετά ψηλά δεν ανησυχώ, ωστόσο θα κάνω αρκετούς αγώνες μέσα από τους οποίους θα βρω τον ρυθμό μου. Στο πρόγραμμα υπάρχουν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αν είμαι υγιής και σε καλή κατάσταση όλα είναι πιθανά“.

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας 4Χ100 μ. των Ανδρών, που θα διεκδικήσει τη διάκριση στη διοργάνωση της Ρώμης. “Η ομάδα διαθέτει εξαιρετικές μονάδες και θεωρώ πως μπορεί να τρέξει στον τελικό της Ρώμης. Έχει γίνει πολύ δουλειά και στην ομάδα Ανδρών, ενώ πέρυσι είδαμε εξαιρετικές εμφανίσεις από την ομάδα Κ23. Η ομάδα αποτελείται από ένα μείγμα μικρών και μεγαλύτερων, που δουλεύουν με συνέπεια και ομαδικά. Η σκυτάλη είναι ιδιαίτερο αγώνισμα. Ένας καλός σπρίντερ δεν είναι απαραίτητα και καλός σκυταλοδρόμος. Οι πιο ικανοί θα απαρτίσουν το σχήμα. Θεωρώ πως δύο με τρεις αγώνες πριν από το Ευρωπαϊκό θα είναι αρκετοί για να μας δώσουν συμπεράσματα“, κατέληξε.