Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας 2022: Αυτή είναι η διαδρομή του αγώνα (Pic)

 Runbeat Team   19:42 08-10-2022  

Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας 2022: Αυτή είναι η διαδρομή του αγώνα (Pic)


Η διαδρομή του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας 2022, που διεξάγεται στη μνήμη του Πατρινού μαραθωνοδρόμου Φάνη Τσιμιγκάτου έχει γίνει γνωστή. Ο μεγάλος αγώνας της Πάτρας θα διεξαχθεί στις 15 Οκτωβρίου 2022, και μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του Ημιμαραθώνιου «Φάνης Τσιμιγκάτος» του 2018, οι διοργανωτές επέλεξαν μία νέα διαδρομή, που διατηρεί τα πλεονεκτήματα της παλιάς διαδρομής, ενώ παράλληλα προσθέτει και νέα.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι το παρακάτω γράφημα έχει επιμεληθεί ο Στέλιος Σταματίου, Τοπογράφος Μηχανικός – Προϊστάμενος του Τμήματος Αρχείου και Γεωπληροφορικής (G.I.S.) του Δήμου Πατρέων, με τη συνεργασία των τεχνικών διευθυντών του Ημιμαραθωνίου καθηγητών Φυσικής Αγωγής – προπονητών στίβου Γιώργου Τάνταρου και Γιάννη Δαγκόγλου.

 

Στη νέα διαδρομή υπάρχει ευκολότερη πρόσβαση στους θεατές, καθώς θα μπορέσουν να δουν δύο φορές το πέρασμα των αθλητών, με τους δρομείς να διανύουν έναν επιμήκη κύκλο και να περνούν δύο φορές από το ίδιο σημείο με αντίθετη κατεύθυνση. Η αφετηρία του αγώνα θα είναι στο Νότιο Πάρκο στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου του ΝΟΠ, οι δρομείς θα κατευθυνθούν παραλιακά και αφού γυρίσουν προς το κέντρο της πόλης, θα φτάσουν στο Παλιό Κολυμβητήριο Αγυιάς κι εκεί θα ανέβουν ένα μικρό τμήμα της Κανελλοπούλου. Στη συνέχεια θα γυρίσουν και θα κατευθυνθούν πάντα παραλιακά προς το Νότιο Πάρκο, το οποίο θα προσπεράσουν, θα φτάσουν μέχρι το Γλαύκο, κι εκεί θα επιστρέψουν στο Νότιο Πάρκο, όπου και θα γίνει ο τερματισμός κοντά στο κολυμβητήριο του ΝΟΠ.

Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας 2022: Αυτή είναι η διαδρομή του αγώνα (Pic) runbeat.gr