«Ο αγώνας που δεν τελειώνει ποτέ» γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στον κόσμο του ultrarunning!

 Runbeat Team   19:35 04-05-2022  

«Ο αγώνας που δεν τελειώνει ποτέ» γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στον κόσμο του ultrarunning!


Πάνω από 60 δρομείς βρέθηκαν στην γραμμή της εκκίνησης του τρίτου Delta Backyard Ultra, που έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Delta Park, του Randburg στη Νότια Αφρική.

 

Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες στον «κόσμο» του ultrarunning, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του. Ο αγώνας γίνεται με τους δρομείς να τρέχουν σε συγκεκριμένες επαναλαμβανόμενες διαδρομές, απόστασης 6.706 μέτρων σε λιγότερο από μία ώρα. Κάθε μία ώρα, ένας νέος γύρος ξεκινάει και εάν ένας δρομέας δεν έχει ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη διαδρομή σε λιγότερο από μία ώρα, αποκλείεται.





Εάν ένας δρομέας, για παράδειγμα, ολοκληρώσει την απόσταση σε 45 λεπτά, τότε έχει τα υπόλοιπα 15 για να ξεκουραστεί και να ανεφοδιαστεί.

«Ο αγώνας που δεν τελειώνει ποτέ» γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στον κόσμο του ultrarunning! runbeat.gr

Με έπαθλο 20.000 Ραντ Νότιας Αφρικής (περίπου 1.187 ευρώ), ένα ζευγάρι Altra trail παπούτσια και μία συμμετοχή στο Ultra-Trail Cape Town 2022, ο αγώνας έχει αρχίσει να γίνεται πολύ πιο δημοφιλής στο δρομικό κοινό τα τελευταία χρόνια. Φέτος έλαβαν μέρος πάνω από 60 δρομείς, ενώ το 2021, 46. Το 2019 έτρεξαν 26 αθλητές.

Νικητής ο Jacov Lalou

«Ο αγώνας που δεν τελειώνει ποτέ» γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στον κόσμο του ultrarunning! runbeat.gr

Ο Jacov Lalou ήταν ο νικητής του DBU, ολοκληρώνοντας τον αγώνα σε 38 γύρους, έχοντας καλύψει συνολικά 254 χιλιόμετρα, αφήνοντας πίσω του τον Tembinkosi Sojola και του Nongodlwana, που πρόσφατα έτρεξε στους μαραθωνίους του Σικάγο, της Βοστώνης και της Νέας Υόρκης.

Οι τρεις δρομείς είχαν ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους, μετά από περίπου 27 ώρες και περίπου 180 χιλιόμετρα. Με τον χρόνο του, ο νικητής Lalou σημείωσε νέο ρεκόρ Αφρικής για Backyard Ultra αγώνα.

 

Οι δυσκολίες του αγώνα

Όπως είναι φυσικό, η μεγάλη απόσταση που καλύπτουν οι δρομείς δεν είναι το μόνο δύσκολο που έχουν να αντιμετωπίσουν, καθώς ο αγώνας είναι πολύ δύσκολος και πνευματικά, καθώς οι δρομείς ακολουθούν συνέχεια μία επαναλαμβανόμενη διαδρομή.

Ένα άλλο αρνητικό για τους δρομείς που αγωνίζονται σε τέτοιου τύπου αγώνες είναι ότι από τη στιγμή που υπάρχει μόνο ένας νικητής, όλοι οι υπόλοιποι έχουν DNF (Did Not Finish) σαν αποτέλεσμα.

Πηγή: citizen.co.za