Ο Daniel Ståhl έριξε 70.29 στη δισκοβολία του σουηδικού πρωταθλήματος και έχασε!

 Runbeat Team   11:57 07-08-2022  

Ο Daniel Ståhl έριξε 70.29 στη δισκοβολία του σουηδικού πρωταθλήματος και έχασε!


Ένας πραγματικά εντυπωσιακός αγώνας πραγματοποιήθηκε στην δισκοβολία του σουηδικού πρωταθλήματος στίβου, με τον Daniel Ståhl, που αποτελούσε μεγάλο φαβορί να ρίχνει τον δίσκο στα 70.29μ. και όμως να μην κερδίζει!

Νικητής του αγώνα ήταν ο Simon Pettersen, που για πρώτη φορά στην καριέρα του έριξε πάνω από 70 μέτρα και με βολή στα 70.42μ. πήρε το χρυσό μετάλλιο.

 

Ο καιρός ήταν ιδανικός στο στάδιο του αγώνα και οι δύο αντίπαλοι βρισκόντουσαν συνεχώς κοντά στις βολές τους, με τον αγώνα να κρίνεται στην 5η βολή. Τότε, ο Ståhl που μεταξύ άλλων ήταν Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2019 στην Ντόχα, αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση με βολή στα 70.29 μέτρα. Τότε, ο Simon Pettersen με μεγάλο ατομικό ρεκόρ στα 70.42μ. «απάντησε» και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου!

«Τι να πω; Είμαι τόσο χαρούμενος. Ήταν πραγματικά μία διοργάνωση που όλα πήγαν καλά. Ονειρευόμουν για πολύ καιρό να περάσω τα 70 μέτρα και αυτός ο στόχος δεν ήταν απόλυτα ρεαλιστικός όταν ξεκινούσα την ενασχόλησή μου με τον δίσκο» είπε ο Σουηδός νικητής του αγωνίσματος.