Ο Ελιούντ Κιπτσόγκε τερμάτισε 12ος στον Μαραθώνιο του Πόρτο Αλέγκρε
Runbeat Team 13:56 13-07-2026
Ο θρύλος του μαραθωνίου Ελιούντ Κιπτσόγκε, ο οποίος τρέχει μαραθώνιο σε κάθε ήπειρο εδώ και δύο χρόνια, τερμάτισε τον Μαραθώνιο του Πόρτο Αλέγκρε στη Βραζιλία στις 12 Ιουλίου σε 2:18:42.
O GOAT ολοκλήρωσε το πρώτο μισό του αγώνα σε 1:05:10, προτού χάσει έδαφος στο δεύτερο και τερματίσει στην 12η θέση.
Ο 41χρονος Κιπτσόγκε, ο οποίος κέρδισε τον Ολυμπιακό Μαραθώνιο του 2016 στο Ρίο, έχει ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα. Ο Κιπτσόγκε ξεκίνησε την περιοδεία του στις επτά ηπείρους τον Μάιο στον Μαραθώνιο του Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική, όπου έτρεξε σε 2:13:29 τερματίζοντας στην 16η θέση.
Στο Πόρτο Αλέγκρε, ο Ούρια Ζινεντίν από το Μαρόκο ήταν ο νικητή του αγώνα με χρόνο 2:08:52, σχεδόν 10 λεπτά μπροστά από τον Κιπτσόγκε. Η Καουτάρ Καχάζ από το Μαρόκο κέρδισε τον αγώνα των γυναικών με χρόνο 2:33:01.
Ο Κιπτσόγκε σχεδιάζει να αγωνιστεί στον Μαραθώνιο της Μελβούρνης στην Αυστραλία τον Οκτώβριο. Δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τις τοποθεσίες των αγώνων του στη Βόρεια Αμερική, την Ασία, την Ευρώπη και την Ανταρκτική.














