Ο Καραλής έτοιμος να κυνηγήσει νέες υψηλές πτήσεις στο μίτινγκ επί κοντώ στην Ουψάλα

 Runbeat Team   14:33 01-02-2023  

Ο Καραλής έτοιμος να κυνηγήσει νέες υψηλές πτήσεις στο μίτινγκ επί κοντώ στην Ουψάλα


Λίγες ημέρες μετά την εξαιρετική του εμφάνιση με ατομικό ρεκόρ στα 5,83 μ. στην Καρλσρούη, ο Εμμανουήλ Καραλής είναι έτοιμος για νέες πτήσεις στο μίτινγκ επί κοντώ στην Ουψάλα

Ο αθλητής φαίνεται να έχει αφήσει πίσω του τα προβλήματα τραυματισμών της περσινής χρονιάς και παράλληλα να έχει βρει τα πατήματα του υπό την προπονητική καθοδήγηση του πατέρα του, Χάρη Καραλή.

 

Ο 24χρονος θα αγωνιστεί αύριο στο μίτινγκ της Ουψάλα στο δεύτερο αγώνα του στη σεζόν, προκειμένου να δει τον πήχη ακόμη υψηλότερα και να διεκδικήσει νέα ρεκόρ. Ο τέταρτος ολυμπιονίκης του Τόκιο θα συμμετάσχει σε έναν αγώνα με ιδιαίτερα υψηλό συναγωνισμό.

O οικοδεσπότης και διοργανωτής Μόντο Ντουπλάντις κάνει ντεμπούτο μπροστά στους συμπατριώτες του με στόχο επιδόσεις πάνω από τα 6,00 μ., ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία των Αμερικανών Σαμ Κέντριξ και Λάιτφουτ, που έχουν ήδη ξεπεράσει τα 5,82 μ. και 5,83 μ., αντίστοιχα.

Ο Καραλής με το 5,83 μ. έγινε ο κορυφαίος αθλητής φέτος στην Ευρώπη (δεύτερος στον κόσμο) και πέτυχε τα όρια συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό κλειστού και Παγκόσμιο ανοιχτού.

 

Παράλληλα έβαλε τις βάσεις διάκρισης στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα. Ο αθλητής έχει δύο συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό κλειστό με καλύτερη ανάμνηση την τέταρτη θέση στη διοργάνωση του 2019 στη Γλασκόβη.

Ο αθλητής μετά την Ουψάλα θα αγωνιστεί σε δύο μίτινγκ στην Πολωνία, στο Τορούν στις 8 Φεβρουαρίου και στην πόλη Λοτζ στις 12 Φεβρουαρίου.