Ο Μίλτος Τεντόγλου κέρδισε και το τούρκικο κοινό

 Runbeat Team   10:45 28-03-2023  

Ο Μίλτος Τεντόγλου κέρδισε και το τούρκικο κοινό


Ο Μίλτος Τεντόγλου πέραν του ότι είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου, είναι και μία ιδιαίτερη προσωπικότητα. Η απλότητά του, ο αυθορμητισμός του και ο τρόπος που αντιμετωπίζει την κάθε μορφή εξουσίας τον έχει κάνει γνωστό στα πέρατα του κόσμου.

Πολύ πρόσφατα κατάφερε να μπει στην καρδιά και των Τούρκων καθώς αποφάσισε να πουλήσει τα παπούτσια που είχε κρίνει ακατάλληλα η Παγκόσμια Ομοσπονδία ακυρώνοντας την επίδοσή του στα 8.40μ. στο μίτινγκ του Τορούν και τα έσοδα να τα δώσει στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας.

 

Η κίνησή του αυτή οδήγησε τον πρόεδρο της τουρκικής Ομοσπονδίας στίβου, Φατίχ Σιντιμάρ, να στείλει ευχαριστήρια επιστολή στον Έλληνα πρωταθλητή τονίζοντάς του ότι μπορεί να θεωρεί την Τουρκία δεύτερο σπίτι του.

Ο κ. Σιντιμάρ επισκέφτηκε χθες τα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, όπου συνομίλησε με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Σοφία Σακοράφα και στην οποία έδωσε την επιστολή, η οποία αναφέρει:

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Σιντιμάρ προς τον Έλληνα πρωταθλητή:

«Αγαπητέ Μιλτιάδη Τεντόγλου,

Αγαπητέ μας Πρωταθλητή,

Ο Ολυμπισμός και η ιδιότητα του Ολυμπιονίκη δεν αναφέρεται μόνο στις διακρίσεις στον αθλητικό τομέα. Αναφέρεται εξίσου στον καλό χαρακτήρα και στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου, κι εσύ είσαι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αυτής της περιγραφής.

Εξ’ ονόματος της πατρίδας μου, της Τουρκίας, θέλω να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μας για την τόσο σημαντική βοήθεια προς τα θύματα των σεισμών.

Η Ελληνική διασωστική αποστολή βρέθηκε στις πληγείσες πόλεις από την πρώτη στιγμή του σεισμού, οι Έλληνες πολίτες ήταν κοντά μας με τις προσφορές τους από την πρώτη μέρα, εσύ όμως έδειξες σε μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, πόση δύναμη έχει η διεθνής γλώσσα του αθλητισμού.

Θα ήθελα να σε προσκαλέσω στην Τουρκία «το δεύτερο σπίτι σου» προκειμένου να επισκεφτούμε μαζί τα θύματα των σεισμών, το συντομότερο δυνατόν και όταν το πρόγραμμά σου το επιτρέψει.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αυτοθυσία σου και ο Τουρκικός λαός θα προσεύχεται πάντοτε για την επιτυχημένη πορεία σου.

Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στο υπόλοιπο της καριέρας σου».