Ο Neeraj Chopra εμπνέει τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον ακοντισμό

 Runbeat Team   14:00 26-12-2021  

Ο Neeraj Chopra εμπνέει τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον ακοντισμό


Ο Neeraj Chopra έγινε ευρύτερα γνωστός μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον ακοντισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Ινδός πρωταθλητής χάρισε το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στη χώρα του στο στίβο και έγινε σύμβολο παγκοσμίως. Δική του φιλοδοξία αποτελεί το να εμπνεύσει νεαρούς αθλητές και αθλήτριες ώστε να ασχοληθούν με τον ακοντισμό. Στα 24 του χρόνια έχει πετύχει πάρα πολλά παρότι στη χώρα του δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένος ο στίβος. Μάλιστα δίνει πέντε συμβουλές ώστε και άλλοι αθλητές και αθλήτριες να φτάσουν στο δικό του επίπεδο.

 

1 Αξιοποιήστε στο έπακρο τις εγκαταστάσεις που έχετε

«Δε χρειάζεται να έχετε τις πιο φανταχτερές εγκαταστάσεις για να προπονηθείτε. Όπου κι αν βρίσκεστε, όποιες εγκαταστάσεις κι αν έχετε, απλώς συνεχίστε την προπόνηση».

Μεγαλώνοντας, κανείς δεν ασχολιόταν με τον στίβο στο χωριό καταγωγής του, το Τσόπρα. Για πολύ καιρό, δεν ήξερε καν τι ήταν το ακόντιο. Αυτό άλλαξε όταν έγινε έφηβος και πήγαινε στο τοπικό αθλητικό στάδιο για να τρέξει και να δραστηριοποιηθεί.

«Μια μέρα στο γήπεδο, είδα κάποιους άλλους να πετούν το ακόντιο και το δοκίμασα», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και πρόσθεσε: «Μέσα σε 10 μέρες, έριξα 40-45 μέτρα και άρχισαν να μου λένε ότι είχα φυσικό ταλέντο σε αυτό».

2.  Έχετε υπομονή

«Σε ένα άθλημα όπως το ακόντιο, πρέπει να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου για να κάνεις πράγματα να συμβούν, γι' αυτό να είσαι υπομονετικός».

Περίπου πέντε χρόνια μετά την ενασχόλησή του με τον ακοντισμό, ο Chopra κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ U20 στο Bydgoszcz για να κερδίσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ινδίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U20. Άλλα πέντε χρόνια αργότερα έγινε ο πρώτος Ολυμπιονίκης της Ινδίας στον στίβο καθώς κέρδισε το χρυσό στο Τόκιο με βολή στα 87,58μ.