Ο PTO δεν αναγνωρίζει το 7:21 του Blummenfelt ως τον καλύτερο χρόνο του κόσμου στο Ironman

 Runbeat Team   19:00 13-12-2021  

Ο PTO δεν αναγνωρίζει το 7:21 του Blummenfelt ως τον καλύτερο χρόνο του κόσμου στο Ironman


Τον περασμένο μήνα, ο Kristian Blummenfelt έκανε ένα απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ στο Ironman του Cozumel, σημειώνοντας χρόνο 7:21:12. Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί την κορυφαία όλων των εποχών στην απόσταση, με τη διοργάνωση να αναγνωρίζει το ρεκόρ του Νορβηγού.





Από την άλλη όμως, ο PTO (Οργανισμός Επαγγελματιών Τριαθλητών) δεν αναγνωρίζει επίσημα την επίδοσή του, διαγράφοντας το ρεκόρ από την στατιστική του κατηγορία στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα triathlonmagazine.ca και επιβεβαιώνει ο στατιστικολόγος Thorsten Radde της ιστοσελίδας trirating.com, το ρεκόρ πιθανότατα δεν μέτρησε λόγω της κολύμβησης του αγώνα στο Cozumel. Ο Blummenfelt ολοκλήρωσε τα 3,8 χιλιόμετρα της κολύμβησης του Ironman σε 39:41, όμως το σημείο όπου έγινε το κομμάτι της κολύμβησης φαίνεται να είχε παραπάνω ταχύτητα από όσο θα έπρεπε, γεγονός το οποίο έδωσε ένα πλεονέκτημα στο Νορβηγό.

 

Η ιστοσελίδα του PTO έχει ως παγκόσμιο ρεκόρ τον χρόνο του Jan Frodeno με 7:27:53 από το Tri-Battle Royale. Θυμίζουμε ότι για να πραγματοποιήσει το εξαιρετικό 7:21:12, ο Kristian Blummenfelt είχε τρέξει τον μαραθώνιο του αγωνίσματος σε 2:35:24, κάλυψε την απόσταση 3,8 χιλιομέτρων κολύμπι σε 39:41, ενώ τα 180 χιλιόμετρα ποδήλατο τα ολοκλήρωσε σε 4:02:40.