Ο Τεντόγλου δίπλα σε Duplantis και Ingebrigtsen για τον τίτλο του κορυφαίου της Ευρώπης

 Runbeat Team   8:07 08-10-2022  

Ο Τεντόγλου δίπλα σε Duplantis και Ingebrigtsen για τον τίτλο του κορυφαίου της Ευρώπης


Είναι ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν κατά τη φετινή αγωνιστική χρονιά τόσο με τις επιδόσεις του όσο και με τη συλλογή των μεταλλίων του.

Ο Μίλτος Τεντόγλου δε βρέθηκε τυχαία ανάμεσα στους τρεις φιναλίστ που διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της Ευρώπης για το 2022. Για να φτάσει ως εκεί χρειάστηκε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου του Όρεγκον, το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου του Μονάχου, το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ενώ ήταν νικητής στον τελικό του Diamond League και παράλληλα σημείωσε και την κορυφαία επίδοση στο μήκος για τη φετινή χρονιά.

 

Είχε σταθερά άλματα πάνω από τα 8.30μ., ενώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου κατάφερε να φτάσει τα 8.50μ.

Ο ανταγωνισμός του για την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή της Ευρώπης είναι μεγάλος, πάντως. Στην τελική τριάδα βρίσκεται ο Σουηδός Mondo Duplantis που έσπασε δύο φορές το Παγκόσμιο ρεκόρ φέτος φτάνοντας στα 6.21μ., ενώ κατέκτησε ό,τι χρυσό μετάλλιο κυκλοφορούσε στους αγωνιστικούς χώρους του στίβου. Εξαιρετικός και ο Νορβηγός Jakob Ingebrigtsen, ο οποίος απέδειξε για μία ακόμη χρονιά γιατί θεωρείται ο κορυφαίος Ευρωπαίος αθλητής στα 1.500μ. και 5.000μ. Ο κορυφαίος αθλητής της Ευρώπης θα γίνει γνωστός στις 22 Οκτωβρίου στο Γκαλά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Ταλίν της Εσθονίας.

Δεν μπήκε στις τρεις κορυφαίες η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Τα δύο χρυσά μετάλλια που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου στα 35χλμ και 20χλμ βάδην και η 4η θέση στο Παγκόσμιο του Όρεγκον δεν ήταν ικανά να βάλουν την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στην τελική τριάδα των υποψηφίων για κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς.

Οι τρεις αθλήτριες που διεκδικούν τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας είναι οι Femke Bol (Ολλανδία, 400μ./400 μ. εμπ.), Yaroslava Mahuchikh (Ουκρανία, ύψος) και Nafissatou Thiam (Βέλγιο, 7αθλο). Στην τελική τριάδα της κορυφαίας ανερχόμενης αθλήτριας είναι και η Ελίνα Τζένγκο (δες λεπτομέρειες ΕΔΩ).