Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης θέλει να επιστρέψει το 2024 ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου

 Runbeat Team   11:22 20-10-2023  

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης θέλει να επιστρέψει το 2024 ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου


Το 2023 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον Χρήστο Φραντζεσκάκη. Τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε στις αρχές του έτους τον κράτησαν πίσω και δεν του επέτρεψαν να κάνει την προετοιμασία που θα ήθελε.

Αρκετούς μήνες από τότε, ο έμπειρος αθλητής της σφυροβολίας έχει αφήσει πίσω του τα όσα τον ταλαιπώρησαν και εστιάζει μονάχα στην επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης είναι ψηλά στην ατζέντα του αθλητή του Κωστή Παπαμαρμάκη. Η διάκριση στις δύο διοργανώσεις αποτελούν ρεαλιστικό στόχο, δεδομένο του ότι ο αθλητής έχει πλέον όχι μόνο τις αγωνιστικές δυνατότητες, αλλά και την εμπειρία.

 

«Η βασική περίοδος προετοιμασίας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι Δεκέμβριο- Ιανουάριο. Πηγαίνουμε αρκετά σταδιακά, είμαι υγιής δεν έχω τραυματισμούς όλα καλά με την υγεία μου. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τα δείγματα που έχω μέχρι τώρα στην προπόνηση», είπε αρχικά ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη και συμπλήρωσε: «Όλο αυτό που μου συνέβη τον περασμένο χειμώνα με επηρέασε και ψυχολογικά, δεν ήταν μόνο ότι έμεινα πίσω στις προπονήσεις. Τώρα εστιάζω στο μέλλον και στα θετικά. Έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε δύο προετοιμασίες η μία στην Κύπρο από 5 έως 30 Νοεμβρίου και η δεύτερη στη Ν. Αφρική από 5 έως 30 Δεκεμβρίου. Ήδη έχουμε μιλήσει με ένα γκρουπ Γάλλων με το οποίους θα κάνουμε μαζί προπόνηση, ώστε να βρεθώ σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης είναι ένας αθλητής που έχει δείξει σημαντικά δείγματα των ικανοτήτων του. Έκτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου και ένατος την ίδια χρονιά στο Παγκόσμιο του Όρεγκον έχει κάθε λόγο να θέτει υψηλότερα τον πήχη ενόψει των απαιτητικών διοργανώσεων του 2024.

«Δε θεωρώ πως η χρονιά είναι δύσκολη, θέλει σωστή διαχείριση. Έχει δύο σημαντικούς αγώνες, αν μου βγει η προετοιμασία όπως θέλω νομίζω πως όλα θα πάνε καλά. Γενικά είμαι αθλητής που δεν κάνει κορυφώσεις, είμαι πάντα σε θέση να κυνηγήσω μια καλή παρουσία. Το 2022 ήμουν έκτος, τώρα θέλω να κυνηγήσω κάτι καλύτερο από την προηγούμενη παρουσία μου. Το επίπεδο στο αγώνισμα είναι υψηλό, ωστόσο πιστεύω πως σταδιακά η φουρνιά αυτών που ξεχωρίζουν θα αλλάξει. Στη χώρα μας έχουμε πολύ υψηλό επίπεδο. Ανάλογα με τον πληθυσμό μας πιστεύω πως είμαστε πολύ καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες. Αυτή τη στιγμή περισσότεροι από τρεις σφυροβόλοι διεκδικούν θέση για τις δύο κορυφαίες διοργανώσεις, ενώ σε υψηλό επίπεδο είναι και τα νεότερα παιδιά που ακολουθούν».

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης το 2023 έστειλε τη σφύρα στα 76,68 μ., ενώ το ατομικό του ρεκόρ είναι 78,20 μ. από το 2022.

Πηγή: segas.gr