Οι καλύτερες στιγμές των Παγκόσμιων πρωταθλημάτων τα τελευταία 40 χρόνια (vid)

 Runbeat Team   9:29 22-03-2023  

Οι καλύτερες στιγμές των Παγκόσμιων πρωταθλημάτων τα τελευταία 40 χρόνια (vid)


Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου έχει προσφέρει μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία του κλασικού αθλητισμού κι έτσι η Παγκόσμια Ομοσπονδία θέλησε με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την πρώτη διοργάνωση, να θυμηθεί όλες αυτές τις στιγμές.

Το πρώτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα διεξήχθη το 1983 και στα 40 χρόνια που μεσολάβησαν έχει να αναφέρει σπουδαίες αθλητικές στιγμές.

 

Από την αξιομνημόνευτη νίκη της Tiina Lillak στο αγώνισμα του ακοντισμού στην πρώτη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο Ελσίνκι το 1983 μέχρι τους συνεχόμενους θριάμβους του Haile Gebrselassie στα 10.000 μέτρα τη δεκαετία του 1990, αλλά και την κυριαρχία του Usain Bolt στα 100μ. και 200μ. στο Βερολίνο το 2009. Επίσης το παγκόσμιο ρεκόρ του Monphlantis' το 2022 και γενικά όλα τα σημαντικά επιτεύγματα των «θρύλων» του στίβου που συμμετείχαν στις 18 διοργανώσεις του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, οι οποίοι θα τιμηθούν τις επόμενες ημέρες από την Παγκόσμια Ομοσπονδία

Στην αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης το καλοκαίρι του 2023, ο ιστότοπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα δημοσιεύσουν μια ολόκληρη σειρά από δημοσιεύματα, συμπεριλαμβανομένων αποκλειστικών συνεντεύξεων με μερικούς από τους μεγαλύτερους αστέρες του αθλήματος, στιγμιότυπα από τα αρχεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ενδιαφέροντα σημεία συζήτησης στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και πληροφορίες και αναμνήσεις από κορυφαίες προσωπικότητες του στίβου.

Μάλιστα θα υπάρξει και ψηφοφορία μέσα από την οποία οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού θα αποφασίσουν ποιες είναι οι 40 καλύτερες στιγμές των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων.

Μέσα από μία μακρά λίστα από στιγμές των 18 διοργανώσεων που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία 40ετία, το κοινό θα διαλέξει τις 10 κορυφαίες στιγμές από γυναίκες αθλήτριες και αντίστοιχες 10 από τους άνδρες αθλητές.

Δείτε το βίντεο με το οποίο προωθεί αυτή την εορταστική 40ετία των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων στίβου.