Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες κλείνουν θέση στα «χρυσά» μίτινγκ κλειστού στίβου

 Runbeat Team   15:50 22-12-2022  

Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες κλείνουν θέση στα «χρυσά» μίτινγκ κλειστού στίβου


Σε φουλ ρυθμούς συνεχίζουν οι αθλητές και οι αθλήτριες στίβου την προετοιμασία τους ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Ήδη αρκετοί πρωταθλητές και αρκετές πρωταθλήτριες έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους και έχουν κλείσει θέση συμμετοχής σε κάποιο από τα πολλά και σημαντικά μίτινγκς κλειστού στίβου που ξεκινούν τον Ιανουάριο του 2023 σε όλο τον κόσμο.

 

Στο πρώτο από τα επτά επίσημα «χρυσά» μίτινγκς κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί στις 27 Ιανουαρίου στην Καρσλρούη έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή σπουδαία ονόματα του κλασικού αθλητισμού.

Πιο συγκεκριμένα παρούσες θα είναι οι Dina Asher-Smith και Ewa Swoboda, οι οποίες έχουν στο παρελθόν νικήσει στα 60μ. στο συγκεκριμένο μίτινγκ, ενώ θα αγωνιστούν και οι Malaika Mihambo και Alexandra Burghardt.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και το επί κοντώ των ανδρών καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Γερμανοί Bo Kanda Lita Baehre και Oleg Zernikel που ξεπέρασαν τα 5.71 μέτρα φέτος στην Καρλσρούη.

Μάχη… μεγαθηρίων στη Βοστώνη

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το New Balance Indoor Grand Prix της Βοστώνης στις 4 Φεβρουαρίου, το 2ο «χρυσό» μίτινγκ κλειστού στίβου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα 60μ. εμπόδια όπου θα αναμετρηθούν ο Grant Holloway και ο Trey Cunningham στα 3.000μ. όπου ξεχωρίζει η συμμετοχή της Laura Muir και της Ciara Mageean και τέλος στα 60μ. με τη συμμετοχή των Trayvon Bromell και Noah Lyles.

Στα 60μ. των ανδρών έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή και των Jake Wightman και Gabby Thomas.

Hodgkinson, Moraa και Welteji σε μία μοναδική μάχη στο Τορούν

Οι Keely Hodgkinson, Mary Moraa και Diribe Welteji είναι οι πρώτες αθλήτριες που ανακοινώθηκαν για το ORLEN Copernicus Cup, την τρίτη «χρυσή» συνάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στις 8 Φεβρουαρίου.

Οι τρεις τους θα βρεθούν αντιμέτωπες στα 800μ. σε μία μάχη που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον μετά τις… αντιπαραθέσεις τους στον ανοικτό στίβο φέτος.

Τα 800 μέτρα γυναικών είναι μεταξύ των αθλημάτων που βαθμολογούνται στη «χρυσή» σειρά αγώνων κλειστού στίβου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κάτι που σημαίνει ότι η αθλήτρια με τους περισσότερους πόντους θα κερδίσει μπόνους 10 χιλιάδες δολάρια. Παράλληλα θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τοςυ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί στη Γλασκόβη το 2024.