Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει του 41ου SPARTATHLON

 Runbeat Team   11:02 27-09-2023  

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει του 41ου SPARTATHLON


Οι 379 υπερμαραθωνοδρόμοι μετρούν πλέον αντίστροφα για την έναρξη του 41ου SPARTATHLON που ξεκινά το πρωί του Σαββάτου 30/9 και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή 1/10.

Ένας αγώνας-θεσμός που αποτελεί δοκιμή ορίων και αντοχών για όσους μετέχουν. Η διαδρομή είναι δύσκολη και οδηγεί τους μετέχοντες στο να ξεπεράσουν τα όρια του εαυτού τους διανύοντας την απόσταση ανάμεσα στην Αθήνα και την Σπάρτη. Και φέτος οι συμμετοχές από όλο τον κόσμο είναι πολλές (Η λίστα συμμετοχών)

Προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά θα υπάρξουν και οι ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Όπως ανακοίνωσαν, λοιπόν, οι διοργανωτές θα ισχύσουν τα παρακάτω:

 

«Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) και στο έρεισμα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο τμήμα της από τη διασταύρωση Λ. Αθηνών & Μυστρά έως τη διασταύρωση Διυλιστηρίων (15,600 χ/θ), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, περιοχής Δήμων Χαϊδαρίου και Ασπροπύργου, κατά τις ώρες 07.00΄ έως 11.00΄.

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε τμήμα πλάτους 1,5μ. στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο τμήμα από τη διασταύρωση Διυλιστηρίων (15,600 χ/θ) έως την Ιερά Οδό Ελευσίνας (20,000 χ/θ), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, περιοχής Δήμων Ασπροπύργου και Ελευσίνας, κατά τις ώρες 07.30΄ έως 10.00΄.

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε τμήμα πλάτους 1,5μ. στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος της Ιεράς Οδού Ελευσίνας – Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα από τη συμβολή της με τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου (χ/θ 20,000) έως τη συμβολή της με την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου (θέση ‘’ΜΠΛΟΚΟ”), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, περιοχής Δήμου Ελευσίνας, κατά τις ώρες 07.30΄ έως 11.00΄.

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε τμήμα πλάτους 1,5μ. στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, στο τμήμα από τη συμβολή της με την Ιερά Οδό Ελευσίνας – Ηρώων Πολυτεχνείου (θέση ‘‘ΜΠΛΟΚΟ”) έως την χ/θ 27,000 (Ναυπηγεία Ελευσίνας), περιοχής Δήμου Ελευσίνας, κατά τις ώρες 07.30΄ έως 12.00΄.

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο τμήμα από τη χ/θ 27,000 (Ναυπηγεία Ελευσίνας) έως τη χ/θ 40,000 (Είσοδος – Έξοδος Μεγάρων της Ν.Ε.Ο.Α.Κ.) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, περιοχής Δήμου Μεγαρέων, κατά τις ώρες 07.30΄ έως 13.30΄.

Κατά τη διάρκεια ισχύος της παραπάνω κυκλοφοριακής ρύθμισης, η κυκλοφορία οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων θα πραγματοποιείται μέσω της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου.

H Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων, για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την αποτροπή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κυκλοφορία των οχημάτων τους στις ανωτέρω οδούς και λεωφόρους και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των τροχονόμων».