Οι οδηγίες του ΣΕΓΑΣ για την ομαλή διεξαγωγή του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανωμάλου δρόμου

 Runbeat Team   12:18 18-02-2022  

Οι οδηγίες του ΣΕΓΑΣ για την ομαλή διεξαγωγή του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανωμάλου δρόμου


Οδηγίες προς τους αθλητές, τους εκπροσώπους των συλλόγων και τους προπονητές έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΓΑΣ με στόχο την καλύτερη δυνατή διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί μεθαύριο Κυριακή 20/02 στα Τρίκαλα.

 

Αναλυτικά, οι οδηγίες: «Η Επιτροπή Αγώνων του ΣΕΓΑΣ στοχεύοντας στην άριστη, από κάθε πλευρά, διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος (Κυριακή, 20/2), συνέταξε τις παρακάτω οδηγίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των εμπλεκομένων με τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος (αθλητών, εκπροσώπων συλλόγων και διοργανωτών).

1. Πριν από την ημέρα διεξαγωγής του Πρωταθλήματος

Έλεγχος των δηλώσεων συμμετοχής

Το Γραφείο Τύπου του ΣΕΓΑΣ θα ανακοινώσει τις λίστες συμμετοχής ανά αγώνισμα στο site της Ομοσπονδίας, προκειμένου οι αθλητές και οι εκπρόσωποι των συλλόγων να ελέγξουν τις δηλώσεις για τυχόν προβλήματα. Αν παρατηρηθεί κάποιο πρόβλημα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Φωτεινή Κασίδη στο τηλ. 211-18.77.735 προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

2. Την ημέρα διεξαγωγής του Πρωταθλήματος

2.1 Έλεγχος των δηλώσεων συμμετοχής

Οι σύλλογοι και οι αθλητές που δεν είχαν την δυνατότητα να ελέγξουν τις δηλώσεις συμμετοχής από το site του ΣΕΓΑΣ θα πρέπει με την άφιξή τους στον χώρο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος να προσέλθουν στο χώρο που είναι αναρτημένες οι τελικές λίστες συμμετοχής ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ προκειμένου να ελέγξουν τις δηλώσεις συμμετοχής καθώς και τον αριθμό συμμετοχής των αθλητών.

2.2 Λειτουργία Help Desk

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα με τις δηλώσεις, θα πρέπει να απευθυνθούν στον υπεύθυνο του Help Desk, που φιλοξενείται στο χώρο της Γραμματείας του ΣΕΓΑΣ, προκειμένου να ελεγχτούν οι δηλώσεις συμμετοχής που απέστειλε ο σύλλογος και να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Για την καλύτερη και γρηγορότερη επίλυση των προβλημάτων ο εκπρόσωπος του συλλόγου θα πρέπει να έχει μαζί του αντίγραφο της δήλωσης συμμετοχής καθώς και αποδεικτικό της αποστολής της δήλωσης.

2.3 Παραλαβή αριθμού συμμετοχής (με ενσωματωμένο το chip χρονομέτρησης) και οδηγιών τοποθέτησής του

Οι συμμετέχοντες αθλητές θα πρέπει να προσέρχονται ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ στην Αίθουσα Κλήσης (σύμφωνα με τις ώρες που αναφέρονται στον πίνακα παρουσίασης) προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους και να παραλάβουν το φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής τους, το chip χρονομέτρησης και τις οδηγίες τοποθέτησής του, ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 4479/2017.

Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους επιτραπεί η συμμετοχή στους Αγώνες!

Προσοχή: Η είσοδος στην Αίθουσα Κλήσης επιτρέπεται ΜΟΝΟ στους συμμετέχοντες αθλητές-τριες. Η είσοδος εκπροσώπων των συλλόγων ή συνοδών προκειμένου να παραλάβουν τους αριθμούς των αθλητών ή να δηλώσουν την παρουσία αθλητή-τριας ΔΕΝ θα επιτρέπεται.

2.4 Ωράριο παρουσίας στην Αίθουσα Κλήσης

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων αθλητών και την αποφυγή συνωστισμού στην Αίθουσα Κλήσης, η παρουσία των αθλητών θα δηλώνεται σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ

Προσοχή: στους αθλητές – τριες που δεν θα παρουσιάζονται το παραπάνω χρονικό διάστημα στην Αίθουσα Κλήσης δεν θα τους επιτρέπεται η συμμετοχή στο Πρωτάθλημα.

2.5 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων

Αμέσως μετά το τέλος κάθε αγωνίσματος τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται σε πίνακα στο κτήριο των υποστηρικτικών λειτουργιών της διοργάνωσης.

2.6 Απονομές επάθλων

Οι τρεις πρώτοι νικητές-τριες, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, παρακαλούνται να προσέρχονται στην τέντα της γραμματείας του ΣΕΓΑΣ προκειμένου να διεξάγονται οι απονομές επάθλων το συντομότερο δυνατόν.

Οι υπεύθυνοι των συλλόγων με δική τους ευθύνη θα πρέπει να ενημερώσουν τους αθλητές-τριες, που θα αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος, για τις οδηγίες που αναφέρονται παρακάτω:

* Το chip χρονομέτρησης είναι τοποθετημένο στην πίσω μεριά του αριθμού

* Δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να αφαιρεθεί ή να ξεκολληθεί το chip χρονομέτρησης από τον αριθμό συμμετοχής

* Ο αριθμός θα πρέπει να τοποθετηθεί μπροστά από το στήθος των αθλητών

* Σε καμία περίπτωση ο αριθμός δεν θα πρέπει να αλλοιωθεί, τσαλακωθεί ή κοπεί

* Ο αριθμός δεν θα πρέπει να καλυφθεί με κάποιο άλλο ένδυμα, φόρμα ή αντιανεμικό ή οτιδήποτε άλλο και θα πρέπει να είναι ορατός από τους κριτές και από τους υπευθύνους της εταιρείας χρονομέτρησης στην εκκίνηση, στη διαδρομή και στον τερματισμό

* Δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή του αριθμού συμμετοχής με άλλους αθλητές γιατί ο αριθμός και το chip είναι προσωπικά και δηλώνουν τον αθλητή για τον οποίο έχουν δοθεί. Οι παραβάτες θα ακυρώνονται».