Οι προ-λίστες συμμετοχής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκυταλοδρομίας

 Runbeat Team   19:30 23-04-2024  

Οι προ-λίστες συμμετοχής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκυταλοδρομίας


Ορισμένοι από τους κορυφαίους σπρίντερ του κόσμου θα δώσουν ραντεβού στο World Athletics Relays, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διήμερο 4-5 Μαΐου στις Μπαχάμες.

Συνολικά 893 αθλητές από 54 χώρες θα μεταβούν στο Νασάου με στόχο να διεκδικήσουν διάκριση και πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Απούσα είναι η Ελλάδα καθώς δεν κατάφερε να πάρει εισιτήριο πρόκρισης…

Συνολικά συμμετέχουν 32 ομάδες στα 4Χ100μ ανδρών και 30 στα 4Χ100μ γυναικών. Θα υπάρχουν επίσης 32 ομάδες στα 4Χ400μ ανδρών, 27 στα 4Χ400μ γυναικών και 30 στη μικτή σκυταλοδρομία 4Χ400μ.

 

Ο Noah Lyles, ο οποίος οδήγησε τις ΗΠΑ στη νίκη στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, συμμετέχει στην ομάδα της χώρας του στα 4x100 μέτρα μαζί με τον παγκόσμιο πρωταθλητή στα 200 μέτρα Courtney Lindsey και τον ασημένιο Ολυμπιονίκη Kenny Bednarek.

Στην ομάδα 4x100μ της Ιταλίας θα συμμετάσχει ο Ολυμπιονίκης του Ρίο Marcell Jacobs, ενώ φοβερή ομάδα κατεβάζει η Αμερική στα 4x100μ. γυναικών, όπως και οι Τζαμάικα, Μεγάλη Βρετανία και Βόρεια Ιρλανδία.

Με την Femke Bol στη σύνθεσή της θα αγωνιστεί η Ολλανδία στα 4x400 μέτρα των γυναικών, ενώ τα 4Χ400μ ανδρών θα μπορούσαν να είναι ένας από τους πιο ανοιχτούς αγώνες ολόκληρης της διοργάνωσης.

Την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, οι δύο πρώτες ομάδες της κάθε σειράς θα προκριθούν στον τελικό της δεύτερης ημέρα, ενώ θα εξασφαλίσουν και την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Στον τελικό της δεύτερης ημέρας, οι ομάδες θα διαγωνιστούν για το χρηματικό έπαθλο και θα αποκτήσουν θέσεις κατανομής στους Ολυμπιακούς διαδρόμους.

Όλες οι άλλες ομάδες θα αγωνιστούν τη δεύτερη ημέρα σε έναν έξτρα γύρο αγώνων, όπου οι δύο πρώτες ομάδες σε κάθε σειρά θα προκριθούν επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Δείτε τη λίστα συμμετοχών ανά αγώνισμα

Δείτε τη λίστα συμμετοχών ανά χώρα και εκδήλωση