Οι προϋποθέσεις πρόκρισης στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου του Βελιγραδίου

 Runbeat Team   15:14 19-03-2021  

Οι προϋποθέσεις πρόκρισης στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου του Βελιγραδίου


Αντίστροφα κυριολεκτικά μετρούν οι Σέρβοι για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Βελιγράδι το 2022. Το ρολόι που στήθηκε την περασμένη Πέμπτη (18/3) στην κεντρική πλατεία Terazije του Βελιγραδίου μετρά αντίστροφα για τη σπουδαία αυτή διοργάνωση σηματοδοτώντας παράλληλα το γεγονός ότι απομένει ένας χρόνος για την έναρξή του.

Παράλληλα η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε τα εναρκτήρια και καταληκτικά αγωνίσματα της διοργάνωσης, αλλά και το σύστημα που θα τηρηθεί στα προκριματικά.

 

Το πρωτάθλημα έχει οριστεί να διεξαχθεί 18 με 20 Μαρτίου 2022 στο στάδιο Stark Arena στην πρωτεύουσα της Σερβίας, ενώ θα ακολουθήσει ουσιαστικά τον προγραμματισμό και του Ευρωπαϊκού που πραγματοποιήθηκε πριν περίπου ένα μήνα στο Τορούν της Πολωνίας. Δηλαδή, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με το έπταθλο των ανδρών και το πένταθλο των γυναικών, ενώ θα ολοκληρωθεί με τις σκυταλοδρομίες 4Χ400 σε άνδρες και γυναίκες.

Όσον αφορά στα προκριματικά θα ακολουθηθεί το μοντέλο των Παγκοσμίων του 2016 και του 2018 που πραγματοποιήθηκαν σε Πόρτλαντ και Μπέρμιγχαμ αντίστοιχα, δηλαδή δεν θα υπάρξουν προκριματικά και οι μεταλλιούχοι θα κριθούν με βάση τους χρόνους τους στις έξι σειρές που θα πραγματοποιηθούν.

 

Οι αθλητές και οι αθλήτριες θα προκριθούν στο Παγκόσμιο είτε καταφέρνοντας να πιάσουν τα όρια μέσα από τα μίτινγκ που θα επιλεγούν από την World Athletics είτε μέσα από την παγκόσμια κατάταξη (Ranking) όπου καταστεί απαραίτητο.

ΤΑ ΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΕΙΣ

Στο πένταθλο και στο έπταθλο θα γίνει επιλογή 12 αθλητριών και αθλητών αντίστοιχα ως εξής: Οι νικητές του πρωταθλήματος σύνθετων 2021, οι πέντε καλύτεροι αθλητές από τις λίστες του 2021 στον ανοικτό στίβο (ένας από κάθε χώρα), οι πέντε καλύτεροι αθλητές από τη λίστα του κλειστού στίβου το 2022 και ένας αθλητής που θα επιλεγεί με βάση την κρίση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ