Οι τρεις φιναλίστ για το βραβείο Fair Play του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Όρεγκον

 Runbeat Team   10:43 07-10-2022  

Οι τρεις φιναλίστ για το βραβείο Fair Play του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Όρεγκον


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ξεχώρισε και ανακοίνωσε τους τρεις αθλήτριες που θα διεκδικήσουν το βραβείο Fair Play στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Η ψηφοφορία του κοινού συνυπολογίστηκε με την αντίστοιχη της κριτικής επιτροπής και προέκυψαν οι τρεις φιναλίστ.

 

Πρόκειται για τις εξής:

1. Katie Nageotte και Holly Bradshaw

Η Holly Bradshaw τραυματίστηκε όταν έσπασε το κοντάρι της κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης του επί κοντώ και η συναθλήτριά της Katie Nageotte έτρεξε αμέσως για να τη βοηθήσει.

Η Bradshaw μετά από αυτό το ατύχημα αποφάσισε να αποσυρθεί κάτι που από πολλούς σχολιάστηκε αρνητικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και πάλι η Nageotte βγήκε μπροστά και υπερασπίστηκε την απόφαση της συναθλήτριά της.

2. YaroslavaMahuchikhκαι Andriy Protsenko

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην προετοιμασία τους, αλλά και το ψυχολογικό βάρος που έφερε ο πόλεμος με τη Ρωσία, οι Ουκρανοί Yaroslava Mahuchikh και Andriy Protsenko έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα. Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στον τελικό του ύψους με την πρώτη να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στις γυναίκες και τον δεύτερο το χάλκινο στους άνδρες.

3. Katarina Johnson-Thompson

Αναλαμβάνοντας ρόλο εμψυχωτή στο έπτάθλο, η Katarina Johnson-Thompson έδειξε την υποστήριξή στην συντετριμμένη Sophie Weissenberg καθώς η Γερμανίδα αθλήτρια είχε τρία άκυρα στο μήκος κάτι που σήμαινε ότι δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλό στο αγώνισμα. Η Johnson-Thompson, έχοντας μια παρόμοια εμπειρία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015, ήξερε ακριβώς πώς ένιωθε ο Weissenberg εκείνη τη στιγμή και προσπάθησε να την παρηγορήσει. Ενθάρρυνε επίσης την Πολωνή αθλήτρια Adrianna Sulek, λέγοντάς της ότι θα γινόταν σούπερ σταρ του αθλήματος.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, Sebastian Coe δήλωσε μετά την ανακοίνωση των τριών φιναλίστ: «Το ευ αγωνίεζεσθαι είναι μια εγγενής αξία του αθλητισμού και είμαι εξαιρετικά περήφανος που, για άλλη μια φορά, οι αθλητές ακολούθησαν αυτό το δόγμα. Οι ενέργειές τους, εντός και εκτός γηπέδου, αποδεικνύουν και την ακεραιότητα των αθλητών μας και τη βαθιά δέσμευσή τους σε μία από τις βασικές αξίες του αθλήματός μας: να αγωνιζόμαστε στο πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι.

Καθένας από αυτούς τους αθλητές δίνει το παράδειγμα για την επόμενη γενιά. Θα ήθελα να τους συγχαρώ προσωπικά για τον απίστευτο αθλητικό χαρακτήρα που επέδειξαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».