Οι υποψήφιες για τον τίτλο της κορυφαίας ευρωπαίας αθλήτριας Οκτωβρίου

 Runbeat Team   12:00 10-11-2023  

Οι υποψήφιες για τον τίτλο της κορυφαίας ευρωπαίας αθλήτριας Οκτωβρίου


Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ανακοίνωσε τα ονόματα των αθλητριών που διεκδικούν τον τίτλο της κορυφαίας για τον μήνα Οκτώβριο 2023.

Υποψήφιες είναι οι Nadia Battocletti (Ιταλία), Sifan Hassan (Ολλανδία), Melat Kejeta (Γερμανία) και Calli Thackery (Μ. Βρετανία).

Η ψηφοφορία για το κοινό θα παραμείνει ανοικτή ως την ερχόμενη Δευτέρα 13/11 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ψηφίζουν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της European Athletics.

 

Η Nadia Battocletti τερμάτισε 5η στα 5χλμ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Δρόμου που διεξήχθη στη Ρίγα με χρόνο 14:45, ένα δευτερόλεπτο κάτω από το Ευρωπαϊκό ρεκόρ σε αγώνα γυναικών.

Η Sifan Hassan κατέρριψε το Ευρωπαϊκό ρεκόρ Μαραθωνίου τερματίζοντας πρώτη στο Σικάγο σε 2:13:44. Ο χρόνος παράλληλα ήταν ο δεύτερος καλύτερος στον κόσμο.

Η Melat Kejeta επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά τη γέννηση του παιδιού της κατακτώντας την έκτη θέση στον Ημιμαραθώνιο της Βαλένθια με χρόνο 1:06:25

Η Calli Thackery οδήγησε την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον ημιμαραθώνιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Δρόμου που διεξήχθη στη Ρίγα. Παράλληλα στο ντεμπούτο της στον μαραθώνιο τερμάτισε σε 2:22:17 νικώντας στον McKirdy Micro Marathon.

Οι υποψήφιες για τον τίτλο της κορυφαίας ευρωπαίας αθλήτριας Οκτωβρίου runbeat.gr