Οκτώ Έλληνες βρίσκονται ήδη εντός πρόκρισης στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης

 Runbeat Team   10:05 26-11-2022  

Οκτώ Έλληνες βρίσκονται ήδη εντός πρόκρισης στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης


Τον τρόπο που οι αθλητές, οι αθλήτριες και οι προπονητές θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία τους για την πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (19-27/08/2023) έδωσε στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί η λίστα ράνκινγκ μέσα από την οποία προκρίνονται οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες στις μεγάλες διοργανώσεις. Πλέον θα τους είναι πιο απλό να παρακολουθούν το πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται από την πρόκριση.

 

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι τη δεδομένη στιγμή εντός ορίων πρόκρισης βρίσκονται οκτώ Έλληνες αθλητές και αθλήτριες.

Πρόκειται για τον Μίλτο Τεντόγλου, την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, την Ελίνα Τζένκγο, την Κατερίνα Στεφανίδη, τον Χρήστο Φραντζεσκάκη, την Έφη Κουρκουτσάκη, τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ και την Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Ο Τεντόγλου με τη νίκη του στο μήκος στο Diamond League είχε ήδη εξασφαλίσει μία wild card για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ η Τζένγκο έχει πιάσει το όριο με το 65,81μ. που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου.

Με το όριο προκρίνεται και η Ντρισμπιώτη τόσο στα 20χλμ όσο και στα 35χλμ βάδην, όπως και η Κατερίνα Στεφανίδη έχει το όριο στο επί κοντώ με 4.75μ.

Το 78.20μ. του Χρήστου Φραντζεσκάκη στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου του έχει επίσης εξασφαλίσει μία θέση στη διοργάνωσης της Βουδαπέστης, ενώ μέσω ράνκινγκ προκρίνονται τη δεδομένη στιγμή η Χριστίνα Παπαδοπούλου στα 20χλμ. βάδην, η Έφη Κουρκουτσάκη στα 35χλμ. βάδην και ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στα 35χλμ. βάδην.